Κατάληψη του Παλαί Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου, 11.00 το πρωί

Την κατάληψη των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Γαλατσίου, στη συνεδρίασή του την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση ελήφθη μετά την ανταλλαγή απόψεων των επικεφαλής των παρατάξεων πάνω στην πρόταση που είχε καταθέσει η διοίκηση του Δήμου και πιο συγκρκειμένα ο πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, ο αντιδήμαρχος Γερμάνος Μελισσουργός. Η τελευταία απόφαση για την κατάληψη του Παλαί βασίζεται στις προηγούμενες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, οι οποίες έλεγαν ότι το Παλαί θα πρέεπι να παραμείνει δημόσιος χώρος αθλητισμού και πολιτισμού με ελεύθερη είσοδο.

 Αναλυτικά η απόφαση που ελήφθη αναφέρει:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να προχωρήσει στην κατάληψη του χώρου του Παλαί με σκοπό την άμεση στέγαση των δραστηριοτήτων των αθλητικών σωματείων των μαζικών φορέων της πόλης μας. Ακόμα και των δομών του Δήμου, αν αυτό κριθεί αναγκαίο.
»Να αξιώσει την απόδοση του χώρου στους πολίτες της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, ώστε αυτός να καταστεί αποκλειστικά δημόσιος χώρος πολιτισμού και αθλητισμού με ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση για όλους. Να απαιτήσουμε οικονονική ενίσχυση με σκοπό την αποκατάσταση των φθορών και ζημιών του χώρου και για τη συνεχή συντήρηση και λειτουργία του.»
Στη συνεδρίαση της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, την επομένη του Δημοτικόυ Συμβουλίου, δηλαδή στις 9 Δεκεμβρίου, οριστικοποιήθηκε ως μέρα κατάληψης η Κυριακή 13 Δεκεμβρίου ώρα 11 το πρωί.

Όλοι, λοιπόν, την Κυριακή το πρωί στο Παλαί!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή