«Δεν είναι δική μου δουλειά», γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
«Δεν είναι δική μου δουλειά», γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την προηγούμενη βδομάδα δεχτήκαμε τηλεφώνημα από αναγνώστη μας που κατοικεί στην περιοχή της Λαμπρινής, ο οποίος, σε ήρεμο τόνο, μας ανέφερε κάποιο πρόβλημα που έχει εντοπίσει και το οποίο αφορά την ασφάλεια μαθητών.

Και γράφω σε ήρεμο τόνο διότι συνήθως όσοι μας παίρνουν τηλέφωνο για διάφορα μικρά ή μεγάλα προβλήματα είναι σε έξαλλη κατάσταση. Κι αυτό οφείλεται σχεδόν πάντα στην αντιμετώπιση που είχαν από τους παράγοντες της δημόσιας διοίκησης οι οποίοι υποτίθεται πως είναι ταγμένοι για να διευκολύνουν τους πολίτες στη διεκπεραίωση και επίλυση των προβλημάτων τους.

Ο φίλος αναγνώστης μας είπε τα εξής: «Στον πεζόδρομο της οδού Πανδοσίας, μεταξύ των οδών Τράλλεων και Ι. Φωκά, είναι μια από τις εισόδους των Δημοτικών Σχολείων, 25ου και 114ου, του Δήμου Αθηναίων. Στην αριστερή πλευρά της εισόδου υπάρχει μια κολώνα της ΔΕΗ, η οποία παρουσιάζει ρωγμές και υπάρχει κίνδυνος, αν κάποια στιγμή καταρρεύσει, να τραυματιστούν μαθητές. Το ανέφερα, κ. Γιαννακόπουλε, αρχικώς στους 4 σχολικούς τροχονόμους, αυτοί με παρέπεμψαν στους δασκάλους και οι δάσκαλοι μας παρέπεμψαν στον Διευθυντή του σχολείου. Ο κ. Διευθυντής, όταν του ανέφερα το γεγονός της επικίνδυνης κολώνας, μου είπε με ύφος που δεν αρμόζει σε δημόσιο λειτουργό τα εξής: “Εγώ, κύριε, είμαι υπεύθυνος για από δω και μέσα (σ.σ. το εσωτερικό του σχολείου). Αυτό που μου λέτε δεν είναι δική μου δουλειά”.»

Αγαπητέ κύριε Διευθυντά, ο ενεργός πολίτης της Λαμπρινής που σας ανέφερε το γεγονός, δεν σας είπε να φτιάξετε εσείς την κολώνα της ΔΕΗ. Σας το ανέφερε γιατί προφανώς άλλη ανταπόκριση θα έχει μια δική σας επιστολή ή ένα τηλεφώνημά σας στην ΔΕΗ και άλλη τύχη θα έχει η δική του παρέμβαση.
Δεν είμαι ειδικός για να σας πω αν υπάρχει σοβαρός ή όχι κίνδυνος για την ασφάλεια των παιδιών από τη συγκεκριμένη κολώνα της ΔΕΗ. Αυτό που μπορώ όμως να πω είναι ότι δεν συμφωνώ καθόλου μα καθόλου με την απάντηση του κ. Διευθυντή προς τον πολίτη. Δεν αρμόζει σε λειτουργό της εκπαίδευσης τέτοια συμπεριφορά. Η αυτονόητη απάντηση θα ήταν «ευχαριστώ πολύ, κύριε, για το ενδιαφέρον σας και θα φροντίσω να ενημερωθούν οι υπεύθυνοι της ΔΕΗ για το πρόβλημα» και όχι το «δεν είναι δική μου δουλειά αυτό».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή