Κυρανάκης για ακρίβεια: Μείωση φόρων και εισφορών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κυρανάκης για ακρίβεια: Μείωση φόρων και εισφορών ώστε να αυξηθεί το εισόδημα

Ανακοίνωση Κωνσταντίνου Κυρανάκη:

Στην ακρίβεια που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά και στις απαντήσεις που καλείται να δώσει μέσω των μέτρων η κυβέρνηση αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης. Όπως ξεκαθάρισε ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί το παγκόσμιο πρόβλημα που «χτυπάει» και την Ελλάδα είναι η αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών.

«Είμαι 34 ετών, ανήκω σε μια γενιά που έχει μεγαλώσει ουσιαστικά μέσα σε όλες τις κρίσεις της τελευταίας 15ετίας. Νομίζω για όλα τα παιδιά που ήθελαν να ζήσουν εδώ ότι έχει μεγάλη σημασία η κυβέρνηση να τους δώσει διέξοδο να σταθούν στα πόδια τους. Να βρουν μισθούς με αξιοπρέπεια και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους», ανέφερε και συνέχισε: «Πρέπει να συνεχίσουν να έρχονται επενδύσεις και να μειώνεται η ανεργία. Αυτή πρέπει να είναι η απάντησή μας στην ακρίβεια. Μόνο η αύξηση του εισοδήματος μπορεί να είναι η απάντησή μας στην ακρίβεια.».

«Μια νέα μείωση εργοδοτικών εισφορών θα αυξήσει τα καθαρά χρήματα για τους εργαζόμενους»

Ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε πως: «Αυτοί που παίρνουν τον βασικό μισθό στην Ελλάδα είναι 600.000 άνθρωποι. Τον Μάιο θα δουν μία δεύτερη σημαντική αύξηση στον μισθό τους και μαζί με τις 30 φοροελαφρύνσεις που έχουν γίνει, ενισχύεται συνολικά το εισόδημά τους. Συνολικά όμως στέκομαι περισσότερο σε αυτό που είπε ο πρωθυπουργός: θα πρέπει να δούμε το οριζόντιο μέτρο της μείωσης των εργοδοτικών εισφορών, το οποίο θα έχει θετικά αποτελέσματα και για τον εργαζόμενο και για την επιχείρηση, ώστε με το ίδιο μισθολογικό κόστος να αυξηθούν τα καθαρά που λαμβάνει ο κάθε εργαζόμενος.», επισήμανε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να μειωθεί ο ΕΦΚ στη βενζίνη

Όπως ανέφερε το 2019 τα έσοδα από τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα ήταν 2,1 δις, το 2020 1,7 δις και το 2021 1,9 δις . «Έχω καταθέσει πρόταση για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στη βενζίνη. Η μείωση στα κρατικά έσοδα παρά την αύξηση της τιμής συνέβη διότι ο ΕΦΚ είναι από τους ελάχιστους φόρους που επιβάλλονται επί των λίτρων και όχι επί της τιμής. Για να το πω απλά, αν μειωθεί ο ΕΦΚ ο κόσμος θα βάζει περισσότερα λίτρα με τα ίδια χρήματα και θα έχουμε ισοσκελισμό των εσόδων», εξήγησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή