ΝΕΒΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μετεγκατάστασης του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου της Νέας Ιωνίας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕΒΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της μετεγκατάστασης του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου της Νέας Ιωνίας

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Νομαρχιακή Επιτροπή Βόρειας Αθήνας:

Την Κυριακή 06.02.2022 αντιπροσωπεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. αποτελούμενη από τον βουλευτή Βόρειας Αθήνας σ. Κ. Ζαχαριάδη τον περιφερειακό σύμβουλο Αττικής και μέλος της Κ.Ε.A. σ. Γ. Μπαλάφα, τα μέλη της Ν.Ε.Β.Α. σ. Λ. Αθυμαρίτου (δημοτική σύμβουλος Ν. Ιωνίας), Σ. Κριωνά, Π. Μαρίνο και Π. Κούκουζα, καθώς και από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και της νεολαίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. από την Ο.Μ Νέας Ιωνίας, συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσαν τοπικοί φορείς της Νέας Ιωνίας.
Η Ν.Ε.Β.Α. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή της στη μετεγκατάσταση του στόλου των απορριμματοφόρων του δήμου της Νέας Ιωνίας στον ιστορικό χώρο των παλαιών λιγνιτωρυχείων, δίπλα στα σχολεία της περιοχής και σε περιοχή κατοικίας, όπως επιθυμεί η δημοτική αρχή της Νέας Ιωνίας.
Η εγκατάσταση του στόλου των απορριμματοφόρων των δήμων είναι ένα υπαρκτό σύνθετο και πολύ δύσκολο πρόβλημα του οποίου η λύση οφείλει να είναι οικονομικά συμφέρουσα, συμβατή με περιβαλλοντικούς κανόνες, και δεν θα υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής των κατοίκων.
Η επιδίωξη της δημοτικής αρχής της κας Θωμαΐδου οδηγεί στην αύξηση προβλημάτων στην καθημερινότητα των εκπαιδευτικών, των γονέων και των μαθητών των διπλανών σχολείων, δημιουργεί υποτίμηση της περιουσίας των κατοίκων, επιπλέον, απαξιώνει το σημαντικό ιστορικό χαρακτήρα (παλαιά λιγνιτωρυχεία) του συγκεκριμένου οικοπέδου και υποβαθμίζει συνολικά την περιοχή της Αλσούπολης.
Η Ν.Ε.Β.Α. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ. συντάσσεται με τους αγώνες της πλειοψηφίας των πολιτών της πόλης και θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις στην εύρεση λύσης για την αναγκαία μετεγκατάσταση του χώρου στάθμευσης του στόλου των απορριμμάτων του Δήμου Ν. Ιωνίας σε χώρο με βιοτεχνική – βιομηχανική χρήση γης, με όρους νομιμότητας και περιβαλλοντικής προστασίας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή