Δήμος Ελευσίνας: Αυξημένη η επιτήρηση της Δημοτικής Αστυνομίας για παραβάσεις και παράνομη στάθμευση

Καθημερινή είναι η παρουσία της Δημοτικής Αστυνομίας σε όλο το εύρος του Δήμου για τη διατήρηση της εύρυθμης κυκλοφορίας στις κεντρικές οδικές αρτηρίες.
Το βάρος των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας αφορά κυρίως, στις κεντρικές οδούς Ηρώων Πολυτεχνείου, Παγκάλου, Πίνδου και Ελ. Βενιζέλου, όπου και διαχρονικά παρατηρούνται οι περισσότερες παραβάσεις στάθμευσης, οι οποίες και παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.
Ήδη, στον κεντρικό δρόμο της Ηρώων Πολυτεχνείου καταβάλλεται σημαντική προσπάθεια για τη βελτίωση του κυκλοφοριακού ζητήματος, ενώ επί της Οδού Πίνδου έχει τοποθετηθεί και νέα πινακίδα απαγόρευσης στάθμευσης Ρ40.
Σημειώνεται, πως μετά και την εκ νέου οριοθέτηση των θέσεων στάθμευσης ΑμεΑ, έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί οι παράνομες σταθμεύσεις.
Η Δημοτική Αστυνομία, με το προσωπικό που διαθέτει και υπό τον συντονισμό του Εντεταλμένου Συμβούλου, Ιωάννη Γιαννίκου, προσπαθεί με μεθοδικές ενέργειες να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες αλλά και να διευκολύνει ταυτόχρονα, την καθημερινότητά τους.
Οι έλεγχοι είναι καθημερινοί, αποσκοπώντας κυρίως στην ενημέρωση αλλά και στη βεβαίωση παραβάσεων, σε περιπτώσεις παράνομης στάθμευσης, ενώ έλεγχοι διενεργούνται και κατά τις ημέρες λειτουργίας των λαϊκών αγορών τόσο στην Ελευσίνα όσο και στη Μαγούλα.
Η Δημοτική Αστυνομία, έχει εντάξει στην καθημερινότητά της και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ με κατ’ οίκον επισκέψεις για γνήσια υπογραφής αλλά και τον έλεγχο στις σχολικές μονάδες για την ασφαλή διέλευση των μαθητών προς τα σχολεία.
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ελευσίνας, Αργύρης Οικονόμου: “Ο ρόλος της Δημοτικής Αστυνομίας δεν είναι τιμωρητικός και κανείς υπάλληλος δεν αρέσκεται στο να βεβαιώνει κλήσεις. Ο σεβασμός όλων μας στον δημόσιο χώρο και τις ανάγκες των συμπολιτών μας είναι αυτονόητος. Ζούμε σε μία σύγχρονη πόλη και για την αναβάθμισή της μπορούμε να συμβάλλουμε όλοι με τον τρόπο μας”.

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή