Eκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αχαρνών για την Οδική ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή

Δήμος Αχαρνών
Eκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αχαρνών για την Οδική ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών:

Συνεχίζεται με επιτυχία το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αχαρνών για την Οδική ασφάλεια και την Κυκλοφοριακή Αγωγή
Ξεπερνά κάθε προσδοκία η συμμετοχή των σχολείων στο πρότυπο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Κυκλοφοριακή αγωγή και Οδική ασφάλεια» που σχεδίασε και υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Αχαρνών.
Το πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαθητές νηπιαγωγείου, δημοτικού και γυμνασίου του Δήμου Αχαρνών έχει σχεδιαστεί εξ ολοκλήρου από τη Δημοτική Αστυνομία και στοχεύει με διαδραστικό τρόπο στην ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών σε θέματα κυκλοφορίας και ορθής συμπεριφοράς στον δρόμο.
Την επιτυχία του προγράμματος επιβεβαιώνουν οι αριθμοί καθώς πάνω από 1.700 παιδιά έχουν ενημερωθεί για τις βασικές αρχές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής. Όλες οι δραστηριότητες επικεντρώνονται στην εφαρμογή μηνυμάτων οδικής ασφάλειας
και σωστής κυκλοφορικής συμπεριφοράς για να κρατήσουν τα παιδιά ασφαλή στο δρόμο.
Σε αυτό το πλαίσιο, οι δημοτικοί αστυνόμοι επισκέφθηκαν πρόσφατα και μετά από πρόσκληση των ίδιων των σχολείων το 35ο Νηπιαγωγείο Αχαρνών και το 26ο & 29ο Δημοτικό σχολείο όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες έλαβαν συμβουλές και γνώσεις για την ασφάλεια τους στο δρόμο.
«Μέσω του προγράμματος επιδιώκουμε να ενθαρρύνουμε τα παιδιά να συζητήσουν για την οδική ασφάλεια και να εξοικειωθούν με τις βασικές αρχές κυκλοφοριακής αγωγής», τονίζει ο δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.
Άλλωστε η οδική ασφάλεια των δημοτών αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον Δήμο Αχαρνών και σε αυτό το πλαίσιο ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Δημοτικής Αστυνομίας Μιχάλης Βρεττός φροντίζει για συνεχείς δράσεις.

Πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε στο τηλέφωνο της Δημοτικής Αστυνομίας (Τμήμα Αστυνόμευσης)
210 2415472 ή μέσω mail: info@acharnes.gr.

Πήγαινε στην κορυφή