Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας: Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τη Γέφυρα στην οδό Βρυούλων

Δήμος Νέας Φιλαδελφείας - Νέας Χαλκηδόνος
Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας – Ν. Χαλκηδόνας: Υπεγράφη η προγραμματική σύμβαση για τη Γέφυρα στην οδό Βρυούλων

Στην τελική ευθεία εισέρχεται η υλοποίηση του έργου επισκευής της γέφυρας στην Οδό Βρυούλων επί της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Νέας Μητροπολιτική Αττική Α.Ε.» Ι. Πάρσαλης, υπέγραψαν την προγραμματική σύμβαση για την κατάρτιση μελέτης σύμφωνα με την οποία και θα πραγματοποιηθεί η επισκευή της γέφυρας.
Στην υπογραφή της Προγραμματικής σύμβασης παραβρέθηκε ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αναπτυξιακού Οργανισμού και Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος σε θέματα Επενδύσεων και Δικτύων Επιχειρήσεων Ν. Παπαγεωργίου και η Διευθύντρια Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας Μ. Μίσκα.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρος αναφέρθηκε στην έως σήμερα εποικοδομητική συνεργασία με τον κ. Πατούλη, καθώς στην άκρως απαραίτητη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση σημαντικών έργων και υποδομών σε Νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Χαλκηδόνα.
Από την πλευρά του ο Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι προτεραιότητα της Περιφέρειας Αττικής είναι η υλοποίηση έργων και υποδομών που θα ενισχύσουν την οδική ασφάλεια και την προστασία της ζωής των πολιτών. «Έργα όπως το συγκεκριμένο συμβάλλουν, όχι μόνο στη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών, αλλά και στην θωράκιση και τον εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της Αττικής. Πρώτος και Δεύτερος Βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης συνεργαζόμαστε στενά προς όφελος των πολιτών», τόνισε ο Περιφερειάρχης.

Να σημειωθεί ότι, όπως έχει προκύψει από τους ελέγχους των Μηχανικών της Διεύθυνσης Διαχείρισης Μητροπολιτικών Υποδομών της Περιφέρειας Αττικής, η γέφυρα παρουσιάζει, μεταξύ άλλων, αποκολλήσεις επικάλυψης σκυροδέματος, ρηγματώσεις, κοπή τένοντα, χαμηλό καθαρό ύψος κ.α.. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, «μέρος των βλαβών αποδίδεται στην πρόσκρουση ή το σύρσιμο οροφής φορτηγών οχημάτων λόγω ανεπαρκούς ελευθέρου ύψους».
Με τη σχετική προγραμματική που υπεγράφη, αφού αξιολογηθούν τα δεδομένα θα προχωρήσει η διαδικασία σύνταξης μελέτης επισκευής και θα συνταχθούν τα τεύχη δημοπράτησης. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Αττικής.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή