Προσβολές & αποβολή σε βάρος μαθητή που πήγε στο σχολείο, ντυμένος με φούστα

ΕΛΛΑΔΑ
Προσβολές & αποβολή σε βάρος μαθητή που πήγε στο σχολείο, ντυμένος με φούστα

Προσβολές & αποβολή σε βάρος μαθητή που πήγε στο σχολείο, ντυμένος με φούστα – Η στήριξη από τα παιδιά

Το περιστατικό συνέβη στο μουσικό σχολείο στο Ίλιον και πρωταγωνιστές είναι ο καθηγητής, ο μαθητής, αλλά και όλα τα παιδιά του σχολείου. Ο μαθητής της πρώτης Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου στο Ίλιον για τους δικούς του λόγους εμφανίστηκε στο σχολείο φορώντας φούστα. Μόλις τον αντίκρισε ο καθηγητής στην τάξη, έγινε έξαλλος και άρχισε να τον προσβάλλει. Μέσα στην τάξη επικράτησε σιγή καθώς ο καθηγητής με απρεπή λόγο άρχισε να μειώνει τον μαθητή για την εμφάνισή του. Τον αποκάλεσε, μάλιστα, «ντροπή της κοινωνίας».

Μόλις έγινε γνωστό το περιστατικό η αντίδραση των άλλων μαθητών ήταν άμεση. Τα αγόρια άρχισαν να πηγαίνουν στο σχολείο ντυμένα με φούστες και τα κορίτσια ντυμένα με «αντρικά» ρούχα. Μάλιστα έκαναν και μια μεγάλη ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τίτλο: «Τα ρούχα δεν έχουν φύλο». Κάτι παρόμοιο είχε γίνει και σε σχολείο της Ισπανίας, όπου και εκεί υπήρξε άμεση αντίδραση από τους μαθητές αλλά και τους καθηγητές απέναντι στο ομοφοβικό bullying. Το σχολείο μέχρι στιγμής δεν έχει προχωρήσει σε κάποια τοποθέτηση ενώ σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων θα συναντηθεί με τη διευθύντρια του σχολείου προκειμένου να συζητηθεί το πρόβλημα που ανέκυψε.

https://www.megatv.com/2022/02/04/prosvoles-apovoli-se-varos-mathiti-pou-pige-sto-sxoleio-ntymenos-me-fousta-i-stiriksi-apo-ta-paidia/

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή