Τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τιμά το σημερινό doodle της Google

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες τιμά το σημερινό doodle της Google

Σήμερα, Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου, ξεκινούν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022,  σε λίγες ώρες θα γίνει η Τελετή Έναρξής τους στο Πεκίνο και η Google τιμά το συγκεκριμένο γεγονός με το σημερινό Doodle.

Οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2022 αρχίζουν λοιπόν στο Πεκίνο, την πρωτεύουσα της Κίνας, και πρόκειται να διαρκέσουν έως τις 20 Φεβρουαρίου. Είναι η 24η διοργάνωση αυτού του αθλητικού θεσμού. Η επιλογή της Κίνας έγινε από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), το 2015, και το Πεκίνο επικράτησε του Αλμάτι, της πόλης του Καζακστάν. Στη διοργάνωση θα συμμετάσχουν 91 χώρες και 2.871 αθλητές (1.581 άνδρες και 1.290 γυναίκες).

Τα 15 αθλήματα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2022 θα διεξαχθούν σε τρεις ζώνες εγκαταστάσεων, του Πεκίνου, του Ζανγκτζιακού και του Γιανγκτσίνγκ.

Η Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 θα διεξαχθεί στο Εθνικό Στάδιο του Πεκίνου, τη λεγόμενη και «Φωλιά του Πουλιού», όπου είχαν πραγματοποιηθεί και οι Θερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2008. Έτσι, ο Κινέζος ηγέτης, Σι Τζινπίνγκ, αναμένεται να κηρύξει την έναρξη της διοργάνωσης.
Οι τηλεθεατές θα παρακολουθήσουν την Τελετή Έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2022 στις 14:00 της Παρασκευής (04/02), σε απευθείας μετάδοση, μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ2.

Πέντε αθλητές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2022 έπειτα από πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας, την οποία και έκανε δεκτή η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ). Έτσι, όπως έγινε γνωστό στις 20 Ιανουαρίου, την ελληνική ομάδα συγκροτούν οι Απόστολος Αγγέλης, Μαρία Ντάνου και Νεφέλη Τίτα, οι οποίοι θα αγωνιστούν στους δρόμους αντοχής, και οι Ιωάννης Αντωνίου και Μαρία-Ελένη Τσιόβολου που θα μετάσχουν στο αλπικό σκι.
Οι προπονητές που θα συνοδεύσουν τους αθλητές στο Πεκίνο είναι οι Τιμολέων Τσουρέκας και Χρήστος Τίτας για τους δρόμους αντοχής και οι Στέργιος Πάππος και Αλέξανδρος Τσακνάκης για το αλπικό σκι. Ο αρχηγός αποστολής είναι ο Δημοσθένης Γυρούσης και αναπληρωτής αρχηγός αποστολής ο Στράτος Καρέτος.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή