Νάσος Ηλίοπουλος :Και στην πανδημία και στην ακρίβεια πληρώνουμε ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Νάσος Ηλίοπουλος :Και στην πανδημία και στην ακρίβεια πληρώνουμε ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νάσου Ηλιόπουλου, στον τηλεοπτικό σταθμό «ATLAS TV» (Σάκης Μόσχης)

:

“Η χώρα μας έχει πληρώσει και πληρώνει πολύ ακριβά την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Την πληρώνει και στην πανδημία όταν βρισκόμαστε δύο φορές πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε απώλειες συνανθρώπων μας αναλογικά με τον πληθυσμό, την πληρώνει και στην ακρίβεια, όταν παραμένουμε η μοναδική χώρα με χαμηλότερο κατώτατο μισθό συγκριτικά με το 2010. Υπό αυτή την έννοια παραμένει ανοικτό και επιτακτικό το αίτημα για πολιτική αλλαγή”, διεμήνυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του Atlas TV.

“Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι ένοχη για την υγειονομική τραγωδία που βιώνει η Ελλάδα γιατί ποτέ δεν πίστεψε στο δημόσιο σύστημα υγείας. Συνεχίζει να καλλιεργεί τον εφησυχασμό. Όταν βρισκόμαστε στο 4ο και το 5ο κύμα δύο φόρες πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. σε απώλειες δεν μιλάμε για αστοχία αλλά για πολιτική επιλογή. Να σας θυμίσω ότι πληρώσαμε το 2021 με 15.952 απώλειες το τελευταίο μίλι του κ. Μητσοτάκη. Και ήδη μετράμε 1.576 απώλειες μέσα στο Γενάρη”, τόνισε, ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέες περικοπές στο ΕΣΥ: “Ήδη ο κ. Μητσοτάκης έχει μιλήσει για κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων. Ο κ. Πλεύρης έχει μιλήσει για νέο υγειονομικό χάρτη. Ήδη το Παίδων Πεντέλης έχει βγει εκτός εφημεριακής λειτουργίας για να γίνει εμβολιαστικό κέντρο. Και αυτό γιατί η κυβέρνηση επέλεξε να μην ενισχύσει την πρωτοβάθμια υγεία που έχει ως δουλειά της τον εμβολιασμό, μόνο και μόνο για να δώσει πελατεία στις ιδιωτικές κλινικές”.

Για το ζήτημα της ακρίβειας δήλωσε πως “η κυβέρνηση δεν κάνει ριζικές παρεμβάσεις όχι επειδή σέβεται τα χρήματα των φορολογουμένων, αλλά γιατί και πάλι έχει υποτιμήσει το πρόβλημα -εξάλλου έχει προβεί ήδη σε 5 δισ. ευρώ απευθείας αναθέσεις”. “Θυμόμαστε ότι από τη ΔΕΘ ο κ. Μητσοτάκης είχε χαρακτηρίσει πρόσκαιρο το πρόβλημα της ακρίβειας, λέγοντας ότι θα μας απασχολήσει μέχρι Χριστούγεννα, και είχε ανακοινώσει μια δαπάνη 150 εκατ. ευρώ για το ρεύμα. Εμείς από τότε λέγαμε ότι τουλάχιστον 9 μήνες θα μας ταλαιπωρήσει και ότι χρειάζονται μέτρα πάνω από 1 δισ. ευρώ. Και ήδη οι τελευταίες αναλύσεις κάνουν λόγο για μια συνθήκη που θα παραμείνει ως και 2 χρόνια”, τόνισε ο Ν. Ηλιόπουλος.

Υπογράμμισε τα άμεσα μέτρα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την αντιμετώπιση της ακρίβειας: “Να αυξηθεί εδώ και τώρα ο κατώτατος μισθός στα 800 ευρώ. Τώρα χρειάζεται ο κόσμος την αύξηση, όχι το Μάιο. Ακόμη, χρειάζεται άμεση παρέμβαση στην τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΗ. Δυστυχώς στην Ελλάδα με τα δικά μας χρήματα επωφελούνται τα ιδιωτικά συμφέροντα! Επιπλέον, άμεση μείωση των ΕΦΚ σε φυσικό αέριο, πετρέλαιο και καύσιμα. Και τέλος, ρύθμιση και διαγραφή ενός σημαντικού μέρους του χρέους της πανδημίας για να ανασάνουν χιλιάδες επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενοι. Σε μια τέτοια έκτακτη συνθήκη απαιτούνται έκτακτα μέτρα”.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή