Κάποιος να κλείνει την πόρτα, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Κάποιος να κλείνει την πόρτα, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Την εβδομάδα που μας πέρασε δεχτήκαμε πολλά, οργισμένα θα τα χαρακτήριζα, τηλεφωνήματα διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής του Αγίου Σπυρίδωνα για την παιδική χαρά της οδού Μαραθώνος.

Μας είπαν ότι η συγκεκριμένη παιδική χαρά κάθε βράδυ καταλαμβάνεται από παρέες νεαρών, οι οποίοι αφού πιούν τις μπύρες τους, φεύγουν αργά τα μεσάνυχτα, αφήνοντας πίσω τους σπασμένα μπουκάλια και άλλες ακαθαρσίες. Μια παιδική χαρά στην απόλυτη βρωμιά όπου είναι αδύνατον την άλλη μέρα να την επισκεφθούν τα πιτσιρίκια, αν πρώτα δεν καθαριστεί από τους ίδιους τους γονείς.
Όπως μας τόνισαν, έχουν επανειλημμένως επικοινωνήσει με τις υπηρεσίες του Δήμου Γαλατσίου και με Αντιδημάρχους (μας ανέφεραν και τα ονόματά τους) και ζήτησαν το απλό: κάθε βράδυ η παιδική χαρά να κλειδώνει. Η απάντηση που πήραν είναι ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα η παιδική χαρά να κλειδώνει. Εγώ πάντως που την επισκέφθηκα, διαπίστωσα ότι και πόρτες έχει και κλειδαριά διαθέτει. Το γιατί δεν κλειδώνει δεν μπορώ να το αντιληφθώ.
Στη συνέχεια οι κάτοικοι διαμαρτυρήθηκαν στο Α.Τ. Γαλατσίου και η απάντηση που πήραν ήταν η εξής: «Εμείς για να καταγράψουμε κάποια παράβαση θα πρέπει η παιδική χαρά να είναι κλειδωμένη. Όσο είναι ανοιχτή, οι νεαροί μπαίνουν ελεύθερα χωρίς να σπάνε την κλειδαριά ή να πηδάνε τα κάγκελα, δηλαδή δεν προβαίνουν σε καμία παραβατική ενέργεια.»

Τελειώνοντας να ρωτήσω κι εγώ από μεριάς μου: είναι τόσο δύσκολο να οριστεί κάποιος από τον Δήμο Γαλατσίου υπεύθυνος υπάλληλος, ο οποίος θα κλειδώνει όχι μόνο αυτή αλλά όλες τις παιδικές χαρές της πόλης το βράδυ και θα τις ξεκλειδώνει το πρωί; Και μην ακούσω ότι υπάρχει έλλειψη προσωπικού.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή