Πάνος Σκουρλέτης : Επιλογή της κυβέρνησης η «ανοσία των κερδών» των ιδιωτών στον τομέα της Υγείας

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πάνος Σκουρλέτης : Επιλογή της κυβέρνησης η «ανοσία των κερδών» των ιδιωτών στον τομέα της Υγείας

Δήλωση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Πάνου Σκουρλέτη

Η μονομερής απόφαση του Υπουργείου Υγείας να μετατρέψει το «Σισμανόγλειο» σε νοσοκομείο αποκλειστικά για Covid περιστατικά, με εξαίρεση κάποιες ειδικές ομάδες ασθενών, στερεί από τον γενικό πληθυσμό μία ακόμη σημαντική νοσοκομειακή μονάδα του Λεκανοπεδίου. Ερχόμενη σε ευθεία αντίθεση με την θέση των εργαζομένων του και των συνδικαλιστικών Ενώσεων, η απόφαση ακολουθεί άλλες, αντίστοιχες επιλογές, βάσει των οποίων η μονάδα του Αμαλία Φλέμινγκ έχει ενταχθεί στο ίδιο καθεστώς τους τελευταίους 15 μήνες, ενώ το Παίδων Πεντέλης, στην ευρύτερη περιοχή και αυτό, μετατρέπεται σε μεγάλο εμβολιαστικό κέντρο, με αναστολή των εφημεριών του.

Πρόκειται για παραλλαγές του «ίδιου έργου» από την κυβέρνηση. Της συστηματικής και μεθοδευμένης απαξίωσης, της συρρίκνωσης του δημόσιου συστήματος Υγείας, της αποδιάρθρωσης του ΕΣΥ σε μια κρίσιμη υγειονομική περίοδο. Το είδαμε με την πραγματική μείωση του αριθμού του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού σε σχέση με την προ Covid περίοδο, σε μονάδες ήδη υποστελεχωμένες. Το είδαμε με τη μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, παρ’ ότι η πανδημία επιμένει και κανείς δεν μπορεί να ορίσει το τέλος της με ακρίβεια και αξιοπιστία. Το είδαμε και με την μείωση των δαπανών του Προϋπολογισμού για το Υπουργείο Υγείας, κατά 820 εκατ. ευρώ για το 2022.

Μα και η διαρκής κερδοσκοπία με τα μοριακά τεστ, όπου ακόμη και το δεύτερο πλαφόν που ορίστηκε στις τιμές τους είναι κατά πολύ υψηλότερο από τις τιμές που εξασφάλισαν Δήμοι και ένας Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, όχι μόνο εκθέτει την κυβέρνηση, αλλά επιβεβαιώνει, μαζί με την πολιτική των μονοθεματικών νοσοκομειακών μονάδων και το σύνολο των πεπραγμένων της στον τομέα της Υγείας, την πραγματική της αντίληψη για το δημόσιο σύστημα Υγείας, που το υπονομεύει με κάθε τρόπο.

Η αλήθεια είναι ότι ποτέ η κυβέρνηση δεν εγκατέλειψε τα σχέδιά της για συμπράξεις ιδιωτικού και δημόσιου τομέα στην Υγεία. Δυστυχώς, όμως, επέλεξε να «εργαλειοποιήσει» την πανδημία προκειμένου να δημιουργήσει μεγαλύτερο χώρο για τους ιδιώτες. Εκτός από την «ανοσία της αγέλης», υιοθετεί και την «ανοσία των κερδών» των μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στην Υγεία και προετοιμάζει το έδαφος για τις μελλοντικές αρνητικές αποφάσεις της. Για όλους αυτούς τους λόγους επιβάλλεται να βρεθούμε στο πλευρό των εργαζομένων στο Σισμανόγλειο, οι οποίοι αύριο 18 Ιανουαρίου 2022, στις 9 το πρωί, θα συγκεντρωθούν στην πύλη του νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή