Ο Δήμος Ελευσίνας στους 62 Δήμους για υπογειοποίηση δικτύου ρεύματος

Δήμος Ελευσίνας
Ο Δήμος Ελευσίνας στους 62 Δήμους για υπογειοποίηση δικτύου ρεύματος

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας :

Ανάμεσα στους 62 Δήμους που θα πραγματοποιηθούν έργα υπογειοποίησης δικτύου ρεύματος, βρίσκεται ο Δήμος Ελευσίνας.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αναβαθμίσει τον Δήμο τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.
Η υπογειοποίηση του δικτύου ρεύματος πρόκειται να συμβάλλει σημαντικά στη θωράκιση του Δήμου έναντι βίαιων καιρικών φαινομένων, από τα οποία και συχνά έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην ηλεκτροδότηση αλλά καιστην αποτροπή πυρκαγιών.
Ο Δήμος Ελευσίνας επελέγη λόγω της ιδιαίτερης πολιτιστικής και τουριστικής του αξίας όσο και λόγω των συχνών καταστροφών ή βλαβών που έχουν προκληθεί κατά καιρούς από έντονα καιρικά φαινόμενα.
Στόχοςτης υλοποίησης του έργου είναι και η συνολικότερη βελτίωση του δικτύου αλλά και η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, ενώ αφορά στην αντικατάσταση γυμνών καλωδίων εναέριων δικτύων μέσης τάσης, υπογειοποίηση ή μετατόπιση του δικτύου αλλά και τοποθέτηση μονωτικών καλυμμάτων σε στοιχεία του δικτύου.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα χρονοδιαγράμματα των συναρμόδιων Υπουργείων και φορέων, η έναρξη του έργου αναμένεται να ξεκινήσει πριν τον Μάιο του 2022.
Το έργο αυτό έρχεται να προστεθεί και στον σχεδιασμό υπογειοποίησης του δικτύου ρεύματος στην Πλατεία Ηρώων, ενόψει και της καθολικής της ανάπλασης.
Για την ένταξη του Δήμου Ελευσίνας στο πρόγραμμα του Ταμείου Ανάκαμψης, ο Δήμαρχος, Αργύρης Οικονόμου ανέφερε: «Ο Δήμος μας βρίσκεται πλέον στον σχεδιασμό των μεγάλων έργων που υλοποιούνται ή θα υλοποιηθούν σε ολόκληρη τη χώρα. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε την ένταξη μας σε σημαντικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα, με απόλυτη προτεραιότητα τη βελτίωση της καθημερινότητας και της ζωής των κατοίκων. Το συγκεκριμένο έργο είναι ζωτικής σημασίας για τον Δήμο μας και θα λύσει πολλά προβλήματα τόσο στο κομμάτι της αισθητικής αλλά κυρίως στο κομμάτι της ασφάλειας και της καθημερινότητας. Αναμένουμε την έναρξη των εργασιών, εντός του χρονοδιαγράμματος και είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που βλέπουμε την καθημερινή μας προσπάθεια, παρά τις δυσκολίες της εποχής, να αποδίδει».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή