«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με το δημοσίευμα εξαφάνισης της 20χρονης στην Πάρο

ΕΛΛΑΔΑ
«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με το δημοσίευμα εξαφάνισης της 20χρονης στην Πάρο

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με το δημοσίευμα εξαφάνισης της 20χρονης στην Πάρο, η οποία καταγγέλλει σεξουαλική κακοποίηση από τον πατριό της

Με αφορμή το δημοσίευμα «Πάρος: Ανατροπή στην εξαφάνιση της 20χρονης – Καταγγέλλει ότι τη βίαζε ο πατριός της»:

«Το Χαμογελο του Παιδιού», ως Κέντρο Αναφοράς εκατοντάδων υποθέσεων για κάθε μορφής κακοποίηση και εξαφάνιση, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες τον χρόνο:

Επισημαίνει, για μία ακόμη φορά, την αδιαφορία και κωλυσιεργία κινητοποίησης και συνεργασίας των αρμόδιων φορεών και αρχών για την έγκαιρη προστασία και φροντίδα ενός ανθρώπου που από την ανήλικη, μάλιστα, ζωή του, βρισκόταν σε κίνδυνο.
Παράλληλα, εφιστά την προσοχή όλων στον αντίκτυπο που έχει η μη ανάληψη δράσης στον κύκλο της ζωής ενός εύλωτου παιδιού που υποφέρει, και συνεχίζει να υποφέρει και ως ενήλικας.
Μια ακόμη υπόθεση, ένα ακόμη παιδί που συνεχίζει στην ενήλικη ζωή του να ταλαιπωρείται εξαιτίας της αδιαφορίας να βρεθεί έγκαιρα η λύση.

Η ζωή της 20χρονης, σήμερα, κοπέλας συνέχισε να καταστρέφεται έως την ενηλικίωσή της, πέφτοντας πλεόν συστηματικά θύμα εκμετάλλευσης, στερούμενη την ευκαιρία που κάθε παιδί, κάθε άνθρωπος έχει στη ζωή, τη φροντίδα και την ευημερία.

Παρακάτω μπορείτε να βρείτε το ιστορικό της υπόθεσης, όπως καταγράφεται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού».

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η ενήλικη δεν εξαφανίστηκε αλλά, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η ίδια, έφυγε με τη θέλησή της από την οικία της λόγω σεξουαλικής κακοποίησης που δεχόταν από τον πατριό της από το 2016, δηλαδή, από την ηλικία των 15 ετών. Η ενήλικη έχει φύγει για τον ίδιο λόγο στο παρελθόν άλλες δύο φορές και έχει καταθέσει μήνυση σε βάρος του πατριού της.

Για την εν λόγω υπόθεση στην «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017» «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχτηκε κλήσεις που επιβεβαίωσαν πληροφορίες για την κακοποίηση που δεχόταν η ενήλικη από την ηλικία των 15 ετών από συγγενικό της πρόσωπο. Έχουν καταγραφεί αναφορές ότι η ενήλικη έχει φύγει για τον ίδιο λόγο άλλες 2 φορές στο παρελθόν, έχοντας καταγγείλει η ίδια το συγγενικό της πρόσωπο.

Στη συνέχεια, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» επικοινώνησε με τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του Αστυνομικού Τμήματος του τόπου καταγωγής της ενήλικης, ο οποίος επιβεβαίωσε τις επαναλαμβανόμενες φυγές της κοπέλας, καθώς και το γεγονός η εν λόγω οικογένεια παρακολουθείται από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες, και η ίδια η κοπέλα από Ψυχολόγο. Στην επικοινωνία αυτή ο Οργανισμός ανέφερε ότι η ενήλικη πιθανόν να βρίσκεται σε ενδεχόμενο κίνδυνο, δηλώνοντας τη διαθεσιμότητά του, ώστε να βοηθήσει στην εύρεσή της. Επιπλέον, ανέφερε ότι σε περίπτωση εντοπισμού της, «Το Χαμόγελο τουν Παιδιού» είναι διατεθειμένο να την στηρίξει ολιστικά σε ό,τι χρειαστεί.

Τέλος, για την εν λόγω οικογένεια «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε και μεταβίβασε στην Αρμόδια Εισαγγελία δύο αναφορές, το 2013 και το 2016. Οι αναφορές αυτές αφορούσαν σε σωματική κακοποίηση των παιδιών από τον πατριό και τη μητέρα, καθώς και σε πιθανή σεξουαλική εκμετάλλευση των ανήλικων κοριτσιών από τρίτα άτομα εν γνώσει της μητέρας.

Βοηθήστε και εσείς ένα παιδί να σωθεί έγκαιρα από τις ολέθριες επιπτώσεις κάθε μορφής κακοποίησης, επικοινωνώντας εσείς, ή προτρέποντας το ίδιο το παιδί να επικοινωνήσει απευθείας με το έμπειρο επιστημονικό προσωπικό του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», δωρεάν και ανώνυμα:

● Στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056, η οποία είναι στελεχωμένη αποκλειστικά από εξειδικευμένους Κοινωνικούς Λειτουργούς και Ψυχολόγους και διαθέσιμη πανελλαδικά, 24ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.

● Μέσω της Εφαρμογής CHAT1056, έναν νέο τρόπο άμεσης επικοινωνίας στη διάθεση κάθε παιδιού που υφίσταται κακοποίηση, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια να συνομιλήσει μέσω γραπτού κειμένου.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» με την «Εθνική Γραμμή για τους Αγνοούμενους Ενήλικες 1017», καθώς και μέσω του Μissing Alert App (προηγμένη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα που συμβάλει στον ταχύτερο εντοπισμό αγνοουμένων) βρίσκεται καθημερινά, όλο το 24ωρο στη διάθεση κάθε πολίτη, και φυσικά των Αρχών για κάθε πληροφορία και κατεύθυνση που αφορά σε εξαφάνιση ενηλίκων.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή