Μπάσκετ-Ισπανία: «Έδεσε» Γιαμπουσέλε η Ρεάλ Μαδρίτης

Σε επέκταση της συνεργασίας της με τον Γkερσόν Γιαμπουσέλε μέχρι το τέλος της σεζόν 2024/25, προχώρησε η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο 26χρονος Γάλλος πάουερ φόργουορντ εντάχθηκε στους Ισπανούς το καλοκαίρι με συμβόλαιο ενός έτους και γρήγορα εξελίχθηκε σε βασικό κομμάτι της ομάδας, με μέσο όρο 12,4 πόντους, 4,5 ριμπάουντ και 1,3 κλεψίματα σε 15 συμμετοχές στη φετινή EuroLeague.

«Το να είμαι στη Ρεάλ Μαδρίτης με έκανε πιο επαγγελματία, εντός και εκτός παρκέ. Ήθελα απλώς να φτάσω εδώ, να μάθω και να προπονηθώ», είπε ο Γιαμπουσέλε σε συνέντευξη που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ρεάλ Μαδρίτης λίγο μετά την ανακοίνωση της επέκτασης, προσθέτοντας: «Είμαι με τους καλύτερους παίκτες στο πρωτάθλημα, οπότε το να είμαι μέλος αυτής της ομάδας με κάνει να μαθαίνω καθημερινά, αυτό προσπαθώ να κάνω».

Ο Γιαμπουσέλε πραγματοποίησε το ντεμπούτο του στην Euroleague με τη γαλλική Βιλερμπάν, κατά τη διάρκεια της σεζόν 2019/20 και αγωνίστηκε εκεί για μιάμιση σεζόν πριν πάει στη Ρεάλ. Ο πρώην ΝΒΑερ υπήρξε και μέλος της Εθνικής Γαλλίας, βοηθώντας τους «τρικολόρ» να φτάσουν μέχρι την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή