Τάσος Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάντα αντίθετος στη λειτουργία των σχολείων

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάσος Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ  είναι πάντα αντίθετος στη λειτουργία των σχολείων

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Τάσου Γαϊτάνη στο ραδιόφωνο του Alpha 9,89

Στο ραδιόφωνο του ALPHA 98,9 και στους δημοσιογράφους Β. Γιακουμή και Ε. Σπυροπούλου φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος αναφέρθηκε στο άνοιγμα των σχολείων και στην κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα καθώς και στις προοπτικές της οικονομίας για το 2022.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης αναφέρθηκε στα δεδομένα λειτουργίας των σχολείων του προηγούμενου τριμήνου, που έδειξαν πως τα σχολεία είναι ασφαλή και αυτό οφείλεται στο εκτεταμένο testing, όπου εντοπίστηκε το 84% των κρουσμάτων. «Ημερησίως, έκλειναν κατά μέσο όρο μόλις 2,78 από τα 81 χιλιάδες σχολικά τμήματα», σχολίασε χαρακτηριστικά. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι τα πρόσφατα στοιχεία του ECDC δείχνουν πως στη χώρα μας τα κρούσματα στις ηλικίες 0-15 ετών ήταν κάτω από το Ευρωπαϊκό μέσο όρο, ενώ υποστήριξε ότι και στην Ευρώπη η δια ζώσης διδασκαλία ξεκίνησε ή ξεκινά σχεδόν σε όλες τις χώρες.

Για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, τόνισε ότι η λειτουργία των σχολείων είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα και υπογράμμισε ότι επειδή το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ένδεια πολιτικών θέσεων χρησιμοποιεί ακραίες εκφράσεις για να καλύψει αυτό το κενό. «Είναι πολύ κρίμα να αντιπολιτεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοιο τρόπο μια προσπάθεια που γίνεται σε όλες τις χώρες», ανέφερε και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στο άνοιγμα των σχολείων λέει πάντα το ακριβώς αντίθετο από την κυβέρνηση. Υπενθύμισε δε ότι τα τελευταία δύο χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλούσε είτε για «αχρείαστο ρίσκο», είτε για «καταστροφική επιλογή» κάθε φορά που άνοιγαν τα σχολεία.

Τέλος σε σχέση με την οικονομική κατάσταση της χώρας και τις προοπτικές που υπάρχουν για το 2022, ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι ήδη υπάρχει σταδιακή αποκλιμάκωση στις τιμές της ενέργειας, με την κυβέρνηση να ανακοινώνει προχθές νέο πακέτο οικονομικής ενίσχυσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ύψους 400 εκατομμυρίων. Ταυτόχρονα επισήμανε την ύπαρξη καλού οικονομικού κλίματος στη χώρα και αυτό εξήγησε πως αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το 2021 ισοσκελίστηκαν όλες οι απώλειες του 2020 εξαιτίας του υψηλού ρυθμού ανάπτυξης. Μειώθηκαν η ανεργία, οι φόροι και οι ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μεγάλες εταιρείες επιλέγουν την Ελλάδα για να επενδύσουν, ενώ και η έναρξη έργων του Ταμείου Ανάκαμψης δημιουργεί μεγάλη αισιοδοξία για την πορεία της χώρας, τόνισε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή