Αττική Οδός: Σχετικά με τη διάθεση ηλεκτρονικών πομποδεκτών e-PASS και Καρτών Λογαριασμούσε νέους συνδρομητές

ΕΛΛΑΔΑ
Αττική Οδός: Σχετικά με τη διάθεση ηλεκτρονικών πομποδεκτών e-PASS και Καρτών Λογαριασμούσε νέους συνδρομητές

Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που έχουν αναρτηθεί σε ενημερωτικές ιστοσελίδεςκαι αφορούν τη διάθεση ηλεκτρονικών πομποδεκτών e-PASS της Αττικής Οδού, η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.» διευκρινίζουν:

Η έλλειψη πομποδεκτών έχει παρουσιαστεί σε παγκόσμιο επίπεδο εξαιτίας των έκτακτων συνθηκών που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 και προέκυψε από τις ελλείψεις και δυσλειτουργίες στην εφοδιαστική αλυσίδα παραγωγής μικροεπεξεργαστών (microchips) που αποτελούν βασικό εξοπλισμό των συσκευών πομποδεκτών, με τις προμηθεύτριες εταιρείες να περιορίζουν τη διάθεσή τους σε όλους τους πελάτες τους.H καθολική δε εφαρμογή της διαλειτουργικότητας σε όλους τους αυτοκινητόδρομους της χώρας, τον Νοέμβριο του 2020, πολλαπλασίασε τα αιτήματα για χορήγηση νέων πομποδεκτών, με τη ζήτηση από την Αττική Οδό να είναι σαφώς αυξημένη σε σχέση με τους άλλους αυτοκινητόδρομους δεδομένων των πολλαπλάσιων διελεύσεων που παρουσιάζει αλλά και των σημαντικών εκπτώσεων που προσφέρει η χρήση τους στην Αττική Οδό.

Για την εξυπηρέτηση των χρηστών και μέχρις ότου εξομαλυνθεί η προμήθεια των συσκευών e-PASS, η Αττική Οδόςδιανέμει κανονικά τους ηλεκτρονικούς πομποδέκτες σε όλους τους νέους συνδρομητές που εντάσσονται στα προγράμματα που προσφέρουν τις μεγαλύτερες εκπτώσεις που ξεπερνούν το 30%, ήτοι στα Προγράμματα Bonus, Friendly και Business που εξυπηρετούν τους καθημερινούς και πολύ συχνούς χρήστες, ώστε να απολαμβάνουν πλήρως των σχετικών προνομίων. Για την εγγραφή στο Πρόγραμμα Expressπου χρησιμοποιούν οι περιστασιακοί και όχι οι συχνοί χρήστες και στους οποίους παρέχεται εκπτωτική τιμή 2,55€ αντί των 2,80€ (έκπτωση 8,9%) δεν διατίθενται συσκευές e-PASSαλλά παραχωρούνται προσωρινά προς άμεση χρήση ειδικές ηλεκτρονικές Κάρτες, η χρήση των οποίων εξασφαλίζει την παροχή της πλήρους έκπτωσης. Η διέλευση γίνεται μεν από τις λωρίδες με εισπράκτορα, αλλά η φόρτισή τους γίνεται ηλεκτρονικά και η συναλλαγή είναι ανέπαφη και γίνεται γρήγορα και με πλήρη διασφάλιση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Επισημαίνεται δε ότι αιτήματα υφιστάμενων συνδρομητών για αντικατάσταση ηλεκτρονικών πομποδεκτών που χρήζουν αλλαγής, εξυπηρετούνται στο σύνολό τους.

Η Αττική Οδός βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με την προμηθεύτρια εταιρεία των πομποδεκτών, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ομαλούς διάθεσής τους, ενώ, ευθύς εξαρχής απευθύνθηκεκαι σε εναλλακτικό προμηθευτή φροντίζοντας παράλληλα να προχωρήσει σε τροποποίηση του λογισμικού,διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Αυτή τη στιγμήλοιπόν εκκρεμεί η υλοποίηση των παραγγελιών τωνπομποδεκτών, η παραλαβή των οποίων αναμένεται να εξομαλύνει την κατάστασημέσα στο επόμενο τρίμηνο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι από το 2003 και εντεύθεν έχουν διατεθεί συνολικά περίπου 1.292.000ηλεκτρονικοί πομποδέκτεςe-PASS εκ των οποίων οι ενεργοί πομποδέκτες ξεπερνούν τους 750.000και84.000Κάρτες Λογαριασμού.

Η Αττική Οδός ευχαριστεί θερμά για την κατανόηση παραμένοντας πάντοτε στο πλευρό των χρηστών και των συνδρομητών για την άρτια εξυπηρέτησή τους.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή