Έναρξη Ανοικτού Πανεπιστημίου Ασπροπύργου για το 2022

Δήμος Ασπροπύργου
Έναρξη Ανοικτού Πανεπιστημίου Ασπροπύργου για το 2022

Έναρξη Ανοικτού Πανεπιστημίου Ασπροπύργου για το 2022
Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου και η Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου, κ. Γεωργία Πηλιχού, ενημερώνουν τους δημότες για την επικείμενη έναρξη των διαλέξεων του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ασπροπύργου, για την νέα χρονιά.
Η χρονιά φέτος θα ξεκινήσει, τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2022, στις 19.30, στην ισόγεια αίθουσα εκδηλώσεων (Δ. Καλλιέρης) του Πνευματικού Κέντρου Ασπροπύργου (Αλέκου Παναγούλη 13), με αφιέρωμα σε ένα τα τραγικότερα γεγονότα, που σημάδεψαν τη σύγχρονη Ιστορία της Ελλάδας, τη Μικρασιατική Καταστροφή.
Την έναρξη των διαλέξεων θα πραγματοποιήσει ο Δρ. Ιστορίας Μαθηματικός και συγγραφέας ο κ. Βλάσης Αγτζίδης. Ο Δρ. Βλάσσης Αγτζίδης είναι διδάκτωρ Σύγχρονης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Βασικές του σπουδές είναι τα μαθηματικά και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές (Φυσικομαθηματική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών). Έχει τιμηθεί με το Βραβείο της Ακαδημίας Αθηνών για τη συγγραφή της Ιστορίας της ελληνικής διασποράς στα βορειοανατολικά παράλια του Εύξεινου Πόντου. Έχει εκδώσει και επιμεληθεί 15 βιβλία καθώς και δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα. Από το 1987 αρθρογραφεί σε εφημερίδες (Καθημερινή, Ελευθεροτυπία κ.α.) όπως και σε πολλά περιοδικά. Υπήρξε επιστημονικός σύμβουλος σε ντοκιμαντέρ της ελληνικής τηλεόρασης, συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δώσει διαλέξεις σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό

Πηγές

φωτογραφια αρχειου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή