Εφη Αχτσιόγλου : Άθλια η διαχείριση της κυβέρνησης – Να αυτοπροστατευθούν οι πολίτες

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Εφη Αχτσιόγλου : Άθλια η διαχείριση της κυβέρνησης – Να αυτοπροστατευθούν οι πολίτες

Σημεία συνέντευξης της Έφης Αχτσιόγλου, βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Οικονομικών της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, στο “Κόκκινο 105,5”

«Βρισκόμαστε ενώπιον μίας υγειονομικής τραγωδίας και η διαχείριση της κυβέρνησης είναι άθλια», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο “Κόκκινο 105,5”.

«Ήταν γνωστό ότι βρισκόμασταν ενώπιον ενός 5ου κύματος, οι επιστήμονες προειδοποιούσαν εδώ και καιρό, αλλά η κυβέρνηση ειρωνευόταν και έκανε ότι δεν ακούει», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «μετά από απίστευτες παλινωδίες ανακοίνωσε ημίμετρα, που δεν μπορούν να προστατεύσουν τον πληθυσμό, χωρίς να παρέχει ούτε τη στοιχειώδη οικονομική στήριξη στον κλάδο της εστίασης και στους εργαζόμενους που πλήττονται».

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «υπάρχει η δυνατότητα να ληφθούν μέτρα στήριξης -και σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα και σε ό,τι αφορά τα όρια που τίθενται από την ΕΕ. Το Σύμφωνο Σταθερότητας είναι σε αναστολή και για το 2022 ενώ και το ειδικό πλαίσιο για τις κρατικές ενισχύσεις παρατάθηκε ως το καλοκαίρι του 2022. Ο Προϋπολογισμός της κυβέρνησης όμως βασίστηκε στην παραδοχή ότι αρχές του 2022 τελειώνουμε με την πανδημία και με τις οικονομικές της συνέπειες».

Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, «δεν προχωρά στη μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης καυσίμων για όσο διαρκεί το κύμα ακρίβειας, κρατά καθηλωμένο χωρίς ουσιαστική αύξηση τον κατώτατο μισθό, κατάργησε το 8ωρο, τις συλλογικές συμβάσεις και την προστασία από τις απολύσεις, έφερε απλήρωτες υπερωρίες και αδήλωτη υπερεργασία, έκοψε από τους συνταξιούχους 900 εκατ. της 13ης σύνταξης και δίνει ένα μέρισμα κοροϊδία σε ελαχίστους».

Κατήγγειλε, παράλληλα, ότι «η ΝΔ αρνείται τι προτάσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, για μέτρα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, στους χώρους εργασίας και στα σχολεία -με αραίωση των τμημάτων- ώστε να μην είναι εστίες υπερμετάδοσης».

Επισήμανε, τέλος, ότι «δεν πρέπει να δοθεί άλλος χρόνος σε αυτή την κυβέρνηση. Η κοινωνία πρέπει να αυτοπροστατευθεί -να τηρεί σοβαρά τα μέτρα, να προχωρήσουν όλοι στον εμβολιασμό- και να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της ότι δεν είναι δυνατόν να προχωρά με μία κυβέρνηση η πολιτική της οποίας πλήττει το δικαίωμα στη ζωή και στην οικονομική επιβίωση της πλειοψηφίας των πολιτών, δεν είναι δυνατόν να προχωρά με μία κυβέρνηση η οποία την προσβάλλει με απίστευτη αλαζονεία».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή