Τάσος Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε καμία από τις 17 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάσος Γαϊτάνης: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισε καμία από τις 17 πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη στο ACTION24: ψ

Για τις περαιτέρω αποφάσεις της κυβέρνησης εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων του κορωνοϊού καθώς και για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ACTION24 και το δημοσιογράφο Σ. Ζαχαρό, ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Τάσος Γαιτάνης.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης σημείωσε ότι η κυβέρνηση, λόγω της μεγάλης μεταδοτικότητας της μετάλλαξης “Ο”, ανακοίνωσε τις προηγούμενες ημέρες μέτρα για την αντιμετώπιση του αυξημένου αριθμού κρουσμάτων. Υποστήριξε όμως ότι η κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων, οδήγησε στην σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής, με θέμα το χρόνο εφαρμογής των νέων μέτρων.

Το γεγονός αυτό, σχολίασε, δεν δείχνει αδράνεια αλλά αντιθέτως δείχνει ότι υπάρχει επιτήρηση της δυναμικής της πανδημίας εκ μέρους της κυβέρνησης. Πρόσθεσε επίσης πως η κυβέρνηση έχει αποδείξει δύο χρόνια τώρα, ότι δεν διστάζει να πάρει αποφάσεις για τη δημόσια υγεία και την ασφάλεια των πολιτών, ανεξάρτητα του πολιτικού κόστους. Ταυτόχρονα υποστήριξε ότι προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι πάντοτε η υγεία των πολιτών και γίνεται προσπάθεια να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ υγείας, κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για την κριτική που ασκείται από το ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της κρίσης, ο κ. Γαϊτάνης διερωτήθηκε τον λόγο που τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ καταψήφισε στη Βουλή τις 17 πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση για τον κορωνοϊό. Τόνισε δε, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μοναδικό κόμμα στην Ευρώπη που χρησιμοποιεί την πανδημία για μικροπολιτικούς λόγους.

Πήγαινε στην κορυφή