Παράπονα για το «Xωριό», γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Παράπονα για το «Xωριό», γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Όλη την προηγούμενη εβδομάδα δεχτήκαμε αρκετά τηλεφωνήματα από δημότες του Γαλατσίου που εξέφραζαν την διαμαρτυρία τους για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το οποίο έχει στήσει ο Δήμος στη συμβολή των οδών Παπαφλέσσα – Φαύνου – Κυμοθόης.

Το περιεχόμενο των διαμαρτυριών είχε να κάνει αφενός με την τοποθεσία και αφετέρου με το ωράριο. Μας τόνισαν ότι καλό μεν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό αλλά θα έπρεπε να είχε στηθεί πιο κεντρικά, όπως π.χ στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Γαλατσίου – Λυσίου – Ιπποκράτους. Δεν γνωρίζω γιατί επιλέχθηκε η οδός Παπαφλέσσα αλλά θεωρώ ότι το παρκάκι στη Λυσίου θα ήταν πολύ καλύτερο γιατί είναι όντως το κέντρο της πόλης. Εκεί εξάλλου προγραμματίζεται και η κεντρική πλατεία του Γαλατσίου.
Το άλλο παράπονο με το ωράριο λειτουργίας των 15 περίπου σπιτιών – περιπτέρων του Χωριού, το διαπίστωσα κι εγώ ο ίδιος όταν το πρωί της Τετάρτης 22/12 το επισκέφθηκα.
Κι όταν λέμε πρωί εννοούμε 11.30 – 12.00 και από τα 15 περίπτερα, ανοιχτά ήταν μόνο τα 6! Ο κάθε γονιός ο οποίος προγραμματίζει να πάει τα παιδιά του για να πάρουν λίγη χαρά, δεν έχει προφανώς απεριόριστες ελεύθερες ώρες. Το πολυτελέστατο 32 σελίδων ενημερωτικό φυλλάδιο του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου σε κάθε σελίδα του αναφέρει ότι «το Χωριό λειτουργεί από 6 Δεκεμβρίου έως 5 Ιανουαρίου καθημερινά, 10.00 – 14.00 και 17.00-21.00 εκτός από 25 και 26 Δεκεμβρίου και 1 και 2 Ιανουαρίου».
Εγώ επαναλαμβάνω επισκέφθηκα το Χωριό στις 11.30 το πρωί και λειτουργούσαν μόνο 6 περίπτερα. Επομένως δεν είχαν άδικο οι γονείς που μας τηλεφώνησαν και διαμαρτυρήθηκαν. Θα πρέπει επιτέλους κάποια στιγμή αυτά που λέμε και γράφουμε να τα κάνουμε και πράξη.
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή