Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «Αγωνιστικού ΚΑΤΑ» και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «ΝE WAZA» στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «Αγωνιστικού ΚΑΤΑ» και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «ΝE WAZA» στο Πολιτιστικό & Αθλητικό Πάρκο Νέας Μάκρης

Ανακοίνωση Δήμου Μαραθώνος:

Το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Δεκεμβρίου 2021 διεξήχθησαν με επιτυχία δύο σημαντικές αθλητικές διοργανώσεις, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «Αγωνιστικού ΚΑΤΑ» και το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «NE WAZA στο Πολιτιστικό και Αθλητικό Κέντρο Νέας Μάκρης.

Τα πρωταθλήματα τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Μαραθώνος Στέργιος Τσίρκας, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΜΑ Μανώλης Γεωργάτος, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Ευάγγελος Σωτηρίου, ο Δημοτικός σύμβουλος αρμόδιος για θέματα υγείας Γεώργιος Ζορμπάς και ο Κ. Michel Kozlowski, Sports Director, IJF KATA Commisioner.

Το «Αγωνιστικό ΚΑΤΑ» είναι η επίδειξη των παραδοσιακών «ΚΑΤΑ» (φόρμες τεχνικών που εκτελούνται από ζευγάρι αθλητών) στην αγωνιστική τους μορφή και απαιτεί την υψηλότερου επιπέδου τεχνική κατάρτιση των διαγωνιζομένων. Ξεκίνησε στην Ελλάδα δειλά το 2018 και σήμερα, παρόλα τα προβλήματα της Πανδημίας έχει έναν μεγάλο αριθμό συμμετοχών.

Το «NE WAZA» είναι μέρος του αγωνιστικού Τζούντο που επικεντρώνεται στην πάλη στο έδαφος. Το συγκεκριμένο στιλ έχει στις μέρες μας όλο και περισσότερους οπαδούς όλων των ηλικιών και των φύλων. Αποτελεί έναν ασφαλή τρόπο διαγωνισμού που προσφέρει μεγάλη ενδυνάμωση και αύξηση της αντίληψης στους διαγωνιζόμενους.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, αφουγκραζόμενη τον παλμό της εποχής μας και τις απαιτήσεις των νέων αλλά και των μεγαλύτερων, απομόνωσε το κομμάτι του εδάφους από τον πλήρη αγώνα, έφτιαξε ξεχωριστή επιτροπή που θα το μελετήσει και θα το αναπτύξει με σκοπό να το παρουσιάσει στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Τζούντο και να αποτελέσει το «NE WAZA» εκτός από ένα άθλημα εκτόνωσης όλων των ηλικιών κι ένα μοριοδοτούμενο Πρωτάθλημα.

Μετά το πέρας των αγώνων της πρώτης ημέρας, πραγματοποιήθηκε το σεμινάριο «Αγωνιστικού ΚΑΤΑ» από τον Κ. Michel Kozlowski – Sports Director, IJF KATA Commision, ο οποίος δήλωσε ευχαριστημένος από το επίπεδο των συμμετεχόντων του σεμιναρίου και τόνισε ότι έχει ανέβει πολύ από το 2018, όταν το σεμινάριο διεξήχθη για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Επίσης, σύμφωνα με τον Kozlowski, το γεγονός ότι στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα «Αγωνιστικού ΚΑΤΑ» έλαβαν μέρος και παιδιά, δείχνει το μέλλον αυτού του στιλ του τζούντο στην Ελλάδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και οι δύο διοργανώσεις είχαν μεγάλη επιτυχία και προσέλκυσαν αθλητές που για πρώτη φορά αποφάσισαν να λάβουν μέρος σε αγώνες, λόγω της ιδιαιτερότητας των συγκεκριμένων στιλ που απαιτούν μεγάλη συγκέντρωση και παρέχουν μεγαλύτερη ασφάλεια στον αγωνιζόμενο.

Πήγαινε στην κορυφή