Η πρόταση του επικεφαλής του Ποταμιού :Πώς αλλάζουμε το Κίνημα!

Πώς αλλάζουμε το Κίνημα
Η πρόταση του επικεφαλής
 
“Στις 6 και 7 Δεκεμβρίου τα μέλη του Κινήματος με ηλεκτρονική ψηφοφορία θα κληθούν να εγκρίνουν την πρόταση οργανωτικής δομής του Ποταμιού. Σύμφωνα με την πρόταση κεντρικό ρόλο έχουν η Επιτροπή Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών (ΕΑΑΣ) και η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) όπου μετέχουν εκπρόσωποι των οργανώσεων του Κινήματος απ’ όλη τη χώρα. Πυλώνες οργάνωσης των μελών του Κινήματος είναι οι Τοπικές Ομάδες, οι Θεματικές και Νεανικές Κοινότητες και οι Τομείς Πολιτικής. Ακολουθεί αναλυτικά η πρόταση.
Το συνέδριο, το ανώτατο συλλογικό όργανο του Κινήματος, εκλέγει:
Τον Πρόεδρο του Κινήματος
Τον Γραμματέα Οργανωτικού του Κινήματος
Τον Γραμματέα Κοινοβουλευτικού έργου του Κινήματος
Την Επιτροπή Αξιολόγησης και Αξιοποίησης Στελεχών (ΕΑΑΣ)
Ο Γραμματέας Οργανωτικού είναι υπεύθυνος για την οργάνωση και την οικονομική αυτοδυναμία του Κινήματος.
Ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού έργου είναι υπεύθυνος για την Κοινοβουλευτική δράση, τη λειτουργία των Τομέων Πολιτικής και την παραγωγή κυβερνητικών προτάσεων.
Η ΕΑΑΣ συγκροτείται από στελέχη κύρους και ει δυνατόν κοινής αποδοχής απ’ όλες τις γεωγραφικές περιφέρειες της χώρας.
Η ΕΑΑΣ αξιολογεί το δυναμικό του Κινήματος, τη λειτουργία των Οργάνων και προτείνει την αξιοποίηση μελών και φίλων. Οι υποψήφιοι του Κινήματος για κάθε εκλογική διαδικασία (βουλευτικές, ευρωεκλογές, περιφερειακές και δημοτικές εκλογές) επιλέγονται μετά από πρόταση της ΕΑΑΣ.
Ανώτερο συλλογικό όργανο του Κινήματος είναι η Μεγάλη Συνάντηση των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) όπου μετέχουν απευθείας εκπρόσωποι των οργανώσεων του Κινήματος απ’ όλη τη χώρα.
Η ΜΕΣΥΑ επέχει θέση «διαρκούς συνεδρίου».
Εκλέγει:
Το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος που είναι το κεντρικό πολιτικό όργανο που Κινήματος
Καθώς και την Επιτροπή Δεοντολογίας και την Επιτροπή Οικονομικής Διαχείρισης
Η ΜΕΣΥΑ μετά από σύμφωνη γνώμη της ΕΑΑΣ και με αυξημένη ειδική πλειοψηφία μπορεί σε έκτακτες περιπτώσεις να εκλέξει προσωρινούς Γραμματείς Οργανωτικού και Κοινοβουλευτικού έργου, μέχρι το επόμενο συνέδριο.
Σε έκτακτες περιπτώσεις και με αυξημένη ειδική πλειοψηφία η ΜΕΣΥΑ μπορεί να αντικαθιστά μέλη της ΕΑΑΣ που αδυνατούν να εκπληρώσουν τα καθήκοντά τους.
Οι τρεις πυλώνες οργάνωσης των μελών του Κινήματος είναι
Οι Τοπικές Ομάδες
Οι Κοινότητες (Θεματικές και Νεανικές)
Οι Τομείς Πολιτικής”

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή