Εορταστικό Κάτι Ξαναψήνεται

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Εορταστικό Κάτι Ξαναψήνεται

“ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΚΑΤΙ ΞΑΝΑΨΗΝΕΤΑΙ”
ΜΕ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Το “Κάτι Ξαναψήνεται” φοράει τα γιορτινά του για μια εβδομάδα με Χριστουγεννιάτικη διάθεση! Από τη Δευτέρα 20/12 μια νέα, όμορφη παρέα πέντε ατόμων, άγνωστοι μεταξύ τους, καλούνται να περάσουν μαζί αυτές τις Άγιες μέρες, να γευματίσουν, να κρίνουν και να είναι… αγαπημένοι όπως αρμόζει σε αυτές τις περιστάσεις.

Ο Κωνσταντίνος ανοίγει πρώτος την πόρτα του σπιτιού του. Είναι άνθρωπος που του αρέσει η υπερβολή τόσο στην εμφάνισή του όσο και στη ζωή του. Του αρέσει να πειραματίζεται με τις γεύσεις και υποδέχεται τους καλεσμένους του με κάποια extreme πιάτα. Το ορεκτικό του Κωνσταντίνου αρέσει στους περισσότερους, το κυρίως και το επιδόρπιο όμως προκαλούν αντιδράσεις. Η βραδιά κλείνει με ανάμεικτα συναισθήματα, αλλά σίγουρα με ένα μενού που δε θυμίζει σε τίποτα Χριστούγεννα! Από την πρώτη κιόλας μέρα οι συμπάθειες αρχίζουν να φαίνονται. Τα αγόρια της παρέας, μάλλον έδεσαν αρκετά, κάτι που δε συμβαίνει με τα κορίτσια.

Την Τρίτη 21/12 ο αρχιτέκτονας της παρέας, ο Δημήτρης, θέλει να εντυπωσιάσει τους φιλοξενούμενούς του τιμώντας την καταγωγή του και γι’ αυτό ετοιμάζει πιάτα από την ασιατική κουζίνα. Είναι τελειομανής, μετρημένος και αρκετά αγχωμένος, γι’ αυτό τα λάθη είναι αναπόφευκτα. Το ορεκτικό του παρουσιάζει μια σοβαρή αστοχία και οι περισσότεροι δεν μπορούν καν να το δοκιμάσουν. Η στάση της Σταυρούλας εγείρει πολλά ερωτήματα στους υπόλοιπους και όλοι αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποια στρατηγική.

Την Τετάρτη 22/12 είναι η σειρά της Σταυρούλας. Είναι μητέρα, σύζυγος και νοικοκυρά και με αυτά τα δεδομένα ο πήχης ανεβαίνει αρκετά ψηλά από την υπόλοιπη παρέα. Οι καλεσμένοι της περιμένουν από την οικοδέσποινα να τους εντυπωσιάσει, εκτός από τον Κωνσταντίνο που πιστεύει ότι θα μείνει μόνο στα λόγια. Το αποτέλεσμα της βραδιάς δεν είναι το επιθυμητό και το πνεύμα των Χριστουγέννων…κινδυνεύει να… αποδράσει από το τραπέζι τους.

Ο δεύτερος Ασιάτης της παρέας, ο Γιάννης, αναλαμβάνει το δείπνο για την Πέμπτη 23/12. Το μενού του δεν εντυπωσιάζει τους περισσότερους από τους καλεσμένους του. Μόνο η Σταυρούλα δείχνει να απολαμβάνει τα πιάτα του. Πλέον όλοι είναι σίγουροι πως ακολουθεί μια στρατηγική. Ένα λάθος του Γιάννη επηρεάζει αρκετά την κρίση των υπολοίπων.

Παραμονή Χριστουγέννων και η εβδομάδα κλείνει με τη Μαρία. Ανεξάρτητη γυναίκα και με αυτοπεποίθηση. Θέλει το μενού της να είναι Χριστουγεννιάτικο, γιατί όπως δηλώνει κουράστηκε όλη την εβδομάδα με την ασιατική κουζίνα. Το “Christmas Spirit” μάλλον δε την έχει επισκεφθεί, καθώς δεν έχει στολίσει το σπίτι της. Τίποτα δε θυμίζει Χριστούγεννα εκτός από τα πιάτα που ετοιμάζει. Η Κωνσταντίνα της προτείνει να πάνε μαζί για ψώνια, να στολίσουν δέντρο, να φτιάξουν μελομακάρονα αλλά και να στρώσουν το τραπέζι. Οι καλεσμένοι καταφθάνουν και φυσικά από μία τέτοια μέρα δε λείπουν τα κάλαντα. Μάλιστα μένουν άναυδοι όταν μια ολόκληρη ορχήστρα διακόπτει το γεύμα τους και έκπληκτοι βλέπουν στο σπίτι τον τραγουδιστή Χρήστο Αντωνιάδη. Η διασκέδαση απογειώνεται, και για μια στιγμή δείχνουν να αφήνουν πίσω τους τις στρατηγικές και τις κόντρες.

Το Χριστουγεννιάτικο “Κάτι Ξαναψήνεται” κρύβει εκπλήξεις, όμορφα γευστικά πιάτα, αλλά και πολύ τραγούδι και χορό. Ποιος θα κάνει ρεβεγιόν με 2.500 ευρώ;

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή