Δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας και Τέστ Παπανικολάου από τον Δήμο Μαραθώνος και το «Ελληνικό Ίδρυμα Oγκολογίας»

Ανακοίνωση Δήμου Μαραθώνος:

Ο Δήμος Μαραθώνος κατόπιν αιτήματός του και σε συνεργασία με το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας», στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Ελλάδα κατά του καρκίνου», προσκαλεί όλο τον γυναικείο πληθυσμό που κατοικεί μόνιμα στον Δήμο να συμμετάσχει στο πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων μαστογραφίας και Τέστ Παπανικολάου.

Οι εξετάσεις είναι το κλειδί της πρόληψης και της έγκαιρης διάγνωσης των κακοηθών όγκων του μαστού και του τραχήλου της μήτρας.

Στόχος του προγράμματος είναι η εξέταση όλων των γυναικών ηλικίας 25 – 70 ετών με τεστ Παπανικολάου (με ταυτοποίηση του ιού HPV στις ηλικίες 30 – 50 ετών) και των γυναικών από 40 ετών και άνω επιπροσθέτως με μαστογραφία ψηφιακής απεικόνισης (CR).

Καλούμε λοιπόν όλες τις γυναίκες του Δήμου Μαραθώνος να δηλώσουν συμμετοχή σε αυτό το υψίστης ανθρωπιστικής, κοινωνικής και επιστημονικής σημασίας έργο που επιτελούμε και το οποίο στοχεύει στην περιφρούρηση της υγείας του γυναικείου πληθυσμού της χώρας και στην συγκεκριμένη περίπτωση του τόπου μας.

Η ειδική αυτοκίνητη μονάδα όπου θα γίνονται οι εξετάσεις, θα βρίσκεται σταθμευμένη από τις 15 Δεκεμβρίου 2021 στο Αθλητικό Πολιτιστικό Πάρκο Νέας Μάκρης (Λεωφόρος Μαραθώνος 196, πρώην Αμερικανική Βάση).

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν άμεσα, τις εργάσιμες ημέρες και ώρες 9.00 – 13.00 με τον Δήμο Μαραθώνος στο τηλέφωνο 22940-67630 και 22943-20906 για να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.

Οι εξετάσεις αυτές είναι ακίνδυνες, ανώδυνες, έγκυρες και προσφέρονται δωρεάν. Την κάλυψη της δαπάνης για όλη την διεξαγωγή του προγράμματος πληθυσμιακού ελέγχου, ανέλαβε το «Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας» χάρις στην πλήρη χορηγία του Ελληνικού Αντικαρκινικού Ινστιτούτου.

Επίσης, έχει ληφθεί η απαραίτητη έγκριση από τον ΕΟΔΥ σχετικά με όλα τα μέτρα που τηρούνται στην αυτοκίνητη μονάδα για την προστασία των προς εξέταση γυναικών, του προσωπικού, καθώς και της σωστής απολύμανσης των χώρων της μονάδας.

Πιστεύοντας ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη και προκειμένου να προγραμματίσουμε μία όσο το δυνατόν άρτια, από κάθε άποψη, προσφερόμενη υπηρεσία, παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα τη συμμετοχή σας.

Ευελπιστώντας στη θετική και άμεση ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Υπεύθυνος του προγράμματος είναι ο Γιώργος Ζορμπάς, εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου Μαραθώνος σε θέματα Υγείας.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή