Ωρα για Φαγητό με την Αργυρώ- Οι Συνταγές της Εβδομάδας

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Ωρα για Φαγητό με την Αργυρώ- Οι Συνταγές της Εβδομάδας

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ
Καθημερινά στις 13.15

Μία νέα νόστιμη εβδομάδα ξεκινά στην κουζίνα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου. Παρέα με την αγαπημένη μας μαγείρισσα πειραματιζόμαστε με νέες συνταγές αλλά παραμένουμε και πιστοί στην ελληνική παραδοσιακή κουζίνα. Δημιουργούμε απολαυστικά πιάτα που θα ενθουσιάζουν με τη γεύση τους και θα εντυπωσιάσουν με την εμφάνισή τους. Ετοιμάζουμε ολοκληρωμένα μενού για τα οικογενειακά και φιλικά τραπέζια αλλά και μικρά σνακ για όλες τις ώρες της ημέρας. Από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου στις 13.15 είναι «Ώρα για Φαγητό», στον ΣΚΑΪ.

Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου – Διατροφή & Ευεξία
Η εβδομάδα ξεκινά και εμείς σηκώνουμε μανίκια για να ζυμώσουμε λαχταριστό Αγιορείτικο ψωμί με καρύδια και βερίκοκα. Μία συνταγή εμπνευσμένη από την αγιορείτικη κουζίνα με ωραία μεστή ζύμη και υπέροχο άρωμα. Στη συνέχεια, υποδεχόμαστε τη Χρυσή Ολυμπιονίκη, Φανή Χαλκιά που μαζί με την Αργυρώ ετοιμάζουν θρεπτικό χούμους bowl. Για το τέλος, έχουμε αυθεντική γαλλική συνταγή, γλώσσα μενιέρ – ένα πιάτο με ψάρι και σάλτσα βουτύρου, ιδανικό για παιδιά.

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου – Τοπική Συνταγή, Το Δικό σας Φαγητό
Με αυθεντική τοπική συνταγή ξεκινάμε σήμερα και συγκεκριμένα με κρεατόπιτα Κεφαλονιάς. Ένα απολαυστικό πιάτο με λαχταριστή γέμιση. Συνεχίζουμε με ζουμερό φιλέτο με βελούδινη σάλτσα café de Paris. Και στο τέλος, ετοιμάζουμε πράσινη σαλάτα με μανιτάρια και ρόδια – νέα πρόταση για σαλάτα που μπορεί να γίνει και το κυρίως γεύμα μας.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου – Ώρα για Παρέα
Η Αργυρώ μαγειρεύει μοναδικά μύδια φούρνου – μία διαφορετική συνταγή για να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας μύδια. Στη συνέχεια, υποδέχεται τον σεφ Βασίλη Σικαλιά, που μας ετοιμάζει μία νόστιμη συνταγή για brunch, hash brown με ντιπ από φρέσκο τυρί κρέμα. Η τελευταία συνταγή της ημέρας είναι ένα «αυτοκρατορικό» γλυκό, ναπολεόν με κρέμα, σε ελληνική εκδοχή για το διάσημο γαλλικό γλυκό.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου – Ώρα για Γλυκό
Ώρα για Γλυκό και ξεκινάμε φτιάχνοντας υπέροχους σοκολατένιους κουραμπιέδες. Το αγαπημένο μας γλυκό με αφράτη ζύμη που μοσχοβολά βούτυρο, σοκολάτα και κακάο. Στη συνέχεια, η Αργυρώ σερβίρει μοναδικό trifle με μαρέγκες και μπισκότα, ένα γλυκό εντυπωσιακό, αλλά πανεύκολο και οικονομικό. Αλλά επειδή μας αρέσουν και τα αλμυρά, ετοιμάζουμε απολαυστικό ρύζι ογκρατέν με λουκάνικα και τυρί.

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου – Ώρα για Μενού
Σήμερα σχεδιάζουμε και μαγειρεύουμε ένα ακόμη νόστιμο μενού: Αρχίζουμε με πικάντικα κιμαδοπιτάκια με mozzarella, συνεχίζουμε με χοιρινές μπριζόλες με ψητά λαχανικά και κους κους και στο τέλος, σερβίρουμε υπέροχο στρούντελ μήλου.

ΩΡΑ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΓΥΡΩ
Δευτέρα έως Παρασκευή στις 13.15
Στον ΣΚΑΪ

Δείτε όλες τις συνταγές εδώ:
https://www.skaitv.gr/show/psuchagogia/ora-gia-fagito/sezon-2021-2022

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή