Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε εκατομμυριούχο για παράνομο κυνήγι απειλούμενων ζώων

ΚΟΣΜΟΣ
Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε εκατομμυριούχο για παράνομο κυνήγι απειλούμενων ζώων

Ένας διάσημος Ταϊλανδός εκατομμυριούχος καταδικάστηκε σήμερα σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και 2 μηνών για παράνομο κυνήγι προστατευόμενων ζώων, μια υπόθεση που είχε προκαλέσει αγανάκτηση στη χώρα όπου γενικά οι ισχυροί και πλούσιοι θεωρούνται υπεράνω του νόμου.
Ο μεγιστάνας της εταιρείας BTP Πρεμτσάι Καρναστούτα συνελήφθη τον Φεβρουάριο του 2018 σε ένα εθνικό πάρκο της Ταϊλάνδης που έχει χαρακτηριστεί καταφύγιο άγριας φύσης έχοντας στην κατοχή του όπλα, πτώματα ζώων – ανάμεσά τους ενός λευκομέλανου φασιανού Καλιζ, ενός κόκκινου ελαφιού—και τη γούνα μιας μαύρης λεοπάρδαλης, ενός πολύ σπάνιου είδους.

Ο Πρεμτσάι καταδικάστηκε πρωτόδικα τον Μάρτιο του 2019 σε 16 μήνες φυλάκιση για τρεις υποθέσεις λαθροθηρίας, ποινή που αυξήθηκε σε περισσότερα από τρία χρόνια σε δεύτερο βαθμό, αν και αθωώθηκε για την κατοχή της γούνας της λεοπάρδαλης.
Σήμερα το ανώτατο δικαστήριο της Ταϊλάνδης επικύρωσε την καταδίκη του σε 3 χρόνια και δύο μήνες φυλάκιση και ζήτησε να τεθεί υπό κράτηση.
Ο Πρεμτσάι οδηγήθηκε στη φυλακή της περιοχής Θονγκ Πα Πουμ, ανακοίνωσε δικαστική πηγή, ενώ μαζί με δύο άλλους κατηγορούμενους καταδικάστηκε να καταβάλει πρόστιμο 60.000 δολαρίων στα εθνικά πάρκα της Ταϊλάνδης.
Με την απόφαση αυτή δίνεται τέλος σε μια δικαστική υπόθεση που προκάλεσε την οργή της κοινής γνώμης που είναι αγανακτισμένη από την ατιμωρησία των πλούσιων και ισχυρών της Ταϊλάνδης.
Ο όμιλος που διευθύνει ο Πρεμτσάι, η Italian-Thai Development Company, έχει αναλάβει μεγάλα έργα υποδομών, όπως το εναέριο μετρό της Μπανγκόκ και το διεθνές αεροδρόμιο της Σουβαρναμπούμι.
Ο ίδιος και η αδελφή του ήταν μέχρι το 2016 μεταξύ των 50 πιο πλούσιων οικογενειών της Ταϊλάνδης, με την περιουσία τους να εκτιμάται τότε στα 630 εκατομμύρια δολάρια από το περιοδικό Forbes.
Τα μέλη της ελίτ της Ταϊλάνδης συνηθίζουν να μην λογοδοτούν στη δικαιοσύνη.
Τον Ιούλιο εγκαταλείφθηκαν οι κατηγορίες εναντίον του κληρονόμου της “Red Bull”, του Βοραγιούθ “Boss” Γιουβίντια, ο οποίος κατηγορείτο ότι το 2012 παρέσυρε και σκότωσε με τη Φεράρι του έναν αστυνομικό, εγκαταλείποντας στη συνέχεια το σημείο του δυστυχήματος.
Μετά τις έντονες αντιδράσεις της κοινής γνώμης, το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε την απαγγελία νέων κατηγοριών εναντίον του, ενώ η Interpol έχει εκδώσει διεθνές ένταλμα για τη σύλληψή του.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

Πηγές

φωτογραφια αρχειου
Πήγαινε στην κορυφή