Γιώργος Πατούλης : Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τα Ατομα με Αναπηρία

ΔΗΜΟΙ ΑΤΤΙΚΗΣ & ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
Γιώργος Πατούλης : Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τα Ατομα με Αναπηρία

Δήλωση του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία:

«Η Περιφέρεια Αττικής στηρίζει τα Άτομα με Αναπηρία και θα συνεχίσει να συμβάλλει με συγκεκριμένες δράσεις στη διασφάλιση της ισότιμης θέσης τους στην κοινωνία»
Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα για τα Άτομα με Αναπηρία μας δίνει την ευκαιρία να επαναλάβουμε δημόσια τη δέσμευσή μας πως θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε την ισότιμη πρόσβαση τους στην κοινωνία.
Προσωπικά, ως γιατρός και ως αιρετός γνωρίζω την καθημερινή μάχη που δίνουν τα άτομα με αναπηρία και θέλω να τους εγγυηθώ ότι στο σχεδιασμό της Περιφέρειας Αττικής είναι βασική προτεραιότητα η επίλυση των ζητημάτων που τους απασχολούν.
Σ΄αυτό το πλαίσιο στην Περιφέρεια Αττικής κατευθύνουμε συνειδητά και οργανωμένα τις προσπάθειές μας προς τον εντοπισμό και την επίλυση των προβλημάτων, με στόχο τη διευκόλυνση της ζωής των ατόμων με αναπηρία. Με αίσθημα ευθύνης και επίγνωση της υποχρέωσής μας, ως φορέας της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, να προσφέρουμε σε όλους τους πολίτες ανεξαιρέτως και απρόσκοπτα τις υπηρεσίες μας, έμπρακτα αποδεικνύουμε, μέσω της πολιτικής που υλοποιούμε, ότι δίνουμε προτεραιότητα σε θέματα προσβασιμότητας και βελτίωσης των όρων διαβίωσης και καθημερινότητας των ατόμων με αναπηρία, με σταθερό προσανατολισμό να συμβάλλουμε στην κοινωνική συνοχή και στην άρση των αποκλεισμών κάθε είδους από την εκπαίδευση, την απασχόληση, την ενημέρωση, τις κοινωνικές δράσεις.
Ενδεικτικό παράδειγμα προς την κατεύθυνση αυτή αποτελεί η δρομολόγηση του Παραολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου στη Ραφήνα, ένα εμβληματικό έργο το οποίο όταν θα ολοκληρωθεί θα συγκαταλέγεται στα 3 καλύτερα της Ευρώπης.
Οι υπηρεσίες ψηφιακής εξυπηρέτησης του πολίτη που επιτύχαμε να εμπλουτισθούν και αναμένεται να ενισχυθούν, αποτελούν πρωτοβουλία ουσίας που εγγράφεται στο ίδιο πλαίσιο, αυτό του εμπλουτισμού των δυνατοτήτων που παρέχουμε στους πολίτες να εξυπηρετηθούν χωρίς ταλαιπωρία και με ασφάλεια.
Επιπλέον, η Περιφέρεια χρηματοδοτεί 24 δομές που έχουν δημιουργηθεί ως κέντρα διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας για περισσότερους από 1000 ωφελούμενους, καθώς και 8 Στέγες υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με νοητική αναπηρία. Στις παρεχόμενες υπηρεσίες προβλέπεται και η πρόσληψη ειδικού βοηθητικού προσωπικού για την εξυπηρέτηση των μαθητών με αναπηρία, καθώς και σχολικών νοσηλευτών για όσους μαθητές χρήζουν σχετικής υποστήριξης, η παροχή υπηρεσιών διαβίωσης και φροντίδας, καθώς και υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης, ψυχιατρικής παρακολούθησης, συμβουλευτική παροχή αλλά και φαρμακευτική αγωγή.
Παράλληλα, χρηματοδοτεί την υλοποίηση έργων ανάπλασης, υποδομών και διαμόρφωσης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στους δήμους. Συγκεκριμένα, στον δήμο Κορυδαλλού δημιουργείται δίκτυο κίνησης πεζών καθώς και περιβαλλοντική και ενεργειακή αναβάθμιση του κοινόχρηστου χώρου και του αστικού εξοπλισμού, με ιδιαίτερη πρόνοια για τα άτομα με κινητικά προβλήματα.
Στις κατασκευές πεζοδρομίων στον δήμο Αγίου Δημητρίου, περιλαμβάνονται ράμπες ΑΜΕΑ ενώ ανάλογες προβλέψεις έχουν γίνει και στην κατασκευή του 1ου βιοκλιματικού Δημοτικού Σχολείου Κρυονερίου στον δήμο Διονύσου. Επιπρόσθετα διασφαλίζουμε την κάλυψη εξόδων μετακίνησης των Ατόμων με αναπηρίες που φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

Αποτελεί βαθιά μου πεποίθηση πως μια κοινωνία μπορεί να φτάσει ψηλά και να ανεβάσει τον πολιτιστικό της δείκτη ακόμη περισσότερο, αν δίνει όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες σε όλα τα μέλη της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή