Η Βουλή των Σοφών ψήφισε, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Η Βουλή των Σοφών ψήφισε, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Οι μεθαυριανές εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη προέδρου του ΚΙΝΑΛ έγιναν θέμα συζήτησης, το περασμένο Σάββατο 27 Νοεμβρίου, και στη Βουλή των Σοφών του Γαλατσίου.

Το θέμα, όπως εξάλλου γίνεται πάντα, μπήκε προς συζήτηση κατόπιν ψηφοφορίας και το αποτέλεσμα μεταξύ των παρόντων μελών της Βουλής ήταν συντριπτικά υπέρ στο να συζητηθεί. Αυτό δείχνει ότι η ανάδειξη του νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον ακόμα και στους πολίτες οι οποίοι δεν ανήκουν στο δικό του χώρο. Η πολιτική ταξινόμηση των 20 συμμετεχόντων στη συζήτηση έχει ως εξής: ΣΥΡΙΖΑ 4, ΠΑΣΟΚ 4, Ν.Δ. 2, ΚΚΕ 3, πρώην ΣΥΡΙΖΑ 3, ΛΑΕ 1, ΟΦΑ (Όπου Φυσάει ο Άνεμος) 1 και ΑΠΨ (Αριστεροί Που Ψάχνονται) 2. Απών από τη συζητήση ήταν ο εκπρόσωπος του Ρωσικού Κόμματος.
Αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση ήταν ότι η πλειοψηφία όσων μίλησαν είχαν να πουν έναν καλό λόγο για τον Γιώργο Παπανδρέου γιατί, όπως είπαν, και αυτός και το ΠΑΣΟΚ πλήρωσαν δυσανάλογο τίμημα για τη χρεοκοπία της χώρας και την οικονομική κρίση. Καλό μου ακούγεται αλλά ήρθε με μεγάλη καθυστέρηση. Και βέβαια αν θέλουν να «ξεπλύνουν» τις αμαρτίες τους, ας ψηφίσουν αυτόν τον οποίο λένε ότι τότε αδικήθηκε.

Το αποτέλεσμα τώρα της ψηφοφορίας ως προς τον νέο Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έδειξε αυτό που έχουν δείξει και οι μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις: Γιώργος Παπανδρέου πρώτος, σε απόσταση αναπνοής Λοβέρδος και Ανδρουλάκης και ακολουθούν Καστανίδης και Γερουλάνος με τον Χρηστίδη να μην παίρνει καμία ψήφο.
Θετικό για το χώρο της κεντροαριστεράς αλλά και του πολιτικού συστήματος γενικότερα, θα είναι η συμμετοχή των πολιτών στην ψηφοφορία της Κυριακής να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη. Το στοίχημα και των υποψηφίων αλλά και της Επιτροπής Διεξαγωγής της εκλογικής αναμέτρησης είναι η συμμετοχή να ξεπεράσει τον αριθμό της εκλογής του 2017 όπου ψήφισαν 212.000 μέλη και φίλοι του κόμματος. Κυριακή κοντή γιορτή…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή