Συνεχίζεται το «Βοήθεια στο Σπίτι»

ΕΛΛΑΔΑ
Συνεχίζεται το «Βοήθεια στο Σπίτι»

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμία απόλυση και καμία ιδιωτικοποίηση παρείχε σε δικαιούχους και εργαζόμενους στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιάννης Μπαλάφας, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Μανώλη Συντυχάκη.

Επιπλέον σημείωσε ότι «προφανώς θα θέλαμε να υπάρχουν οι ιδανικές συνθήκες, αλλά δεδομένης της κατάστασης μπορούμε να πούμε ότι είμαστε ικανοποιημένοι με το έργο που έχει γίνει στο πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε δώσει το πρόγραμμα με τη μορφή που έχει σήμερα, με τους ίδιους εργαζόμενους και με τι ίδιες σχέσεις εργασίας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος του 2016, με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση των 60.000.000 ευρώ.
»Αναφορικά με την τρέχουσα σύμβαση, έχουν ήδη καταβληθεί οι 3 δόσεις, ενώ έχει ξεκινήσει και η καταβολή της 4ης δόσης, το δε ποσό για να κλείσει το πρόγραμμα μέχρι το τέλος τους έτους, είναι εξασφαλισμένο. Θα κατατεθεί τροπολογία στη Βουλή για την επέκταση του προγράμματος και το 2016.»
Ο Υφυπουργός επίσης, έκανε σαφές πως το αρμόδιο υπουργείο είναι το Υπουργείο Εργασίας και τόνισε πως όποτε ζητήθηκε η συνδρομή του Υπουργείου Εσωτερικών, ακόμα και με οικονομικούς πόρους, το ΥΠΕΣΔΑ ανταποκρίθηκε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή