Δήμος Ελευσίνας : Άλλη μια αγορά ακινήτου για άμεση αξιοποίηση

Ανακοίνωση Δήμου Ελευσίνας:

Στην αγορά ακινήτου για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών, αναμένεται να προχωρήσει άμεσα ο Δήμος Ελευσίνας.
Συγκεκριμένα, μετά από έγκριση και του Δ.Σ. ο Δήμος πρόκειται να αγοράσει το οικόπεδο, που βρίσκεται εντός του 131 Οικοδομικού Τετραγώνου, το οποίο περιβάλλεται από τις οδούς Σωτηρίου Γκιόκα, Πλούτωνος, Περσεφόνης και Π. Πετράκη, συνολικής επιφάνειας 2.531,53 τ.μ.
Ένα ακόμη ακίνητο, προστίθεται στην ιδιοκτησία του Δήμου, η αγορά του οποίου δεν θα γίνει από ιδίους πόρους αλλά από τη χρηματοδότηση των 20 εκατομμυρίων, που έλαβε ο Δήμος μας, από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Το εν λόγω οικόπεδο, πρόκειται να αξιοποιηθεί για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης, γεγονός που θα συμβάλλει στη σημαντική αποσυμφόρηση της Ηρώων Πολυτεχνείου, του σημείου γύρω από τον Αρχαιολογικό Χώρο και των πέριξ οδών, που δημιουργούν κυκλοφοριακά προβλήματα.
Ταυτόχρονα, και εντός του ακινήτου, υπάρχει ένα οίκημα, το οποίο μετά από αναδιαμόρφωση και συντήρηση θα αποτελέσει χώρο υλοποίησης καλλιτεχνικών και πολιτιστικών εκδηλώσεων είτε της ΠΠ23 είτε των Νομικών Προσώπων του Δήμου μας.
Για την αγορά του ακινήτου, ο Δήμαρχος Ελευσίνας δήλωσε: «Η απόκτηση ακινήτων για τον Δήμο μας, κυρίως όταν η αγορά τους δεν επιβαρύνει οικονομικά τους συνδημότες μας είναι ένα σημαντικό βήμα. Ο χώρος που θα αξιοποιηθεί σύντομα, θα συμβάλλει στη μείωση της αυξημένης κίνησης που παρατηρούμε όλοι κάθε μέρα στην Ηρώων Πολυτεχνείου, ενώ ταυτόχρονα, αποκτάμε και ένα δικό μας οίκημα, που η αξιοποίησή του θα βοηθήσει τις δράσεις τόσο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας όσο και των Νομικών Προσώπων του Δήμου».

Πήγαινε στην κορυφή