Τάσος Γαϊτάνης: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό χωρίς νέους φόρους

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τάσος Γαϊτάνης: Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η κυβέρνηση κατέθεσε προϋπολογισμό χωρίς νέους φόρους

Σημεία συνέντευξης του Εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Τάσου Γαϊτάνη στην τηλεόραση της ΕΡΤ1:

Στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 και στους δημοσιογράφους Γ. Σκάλκο και Κ. Λασκαράτο φιλοξενήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Τάσος Γαϊτάνης, ο οποίος απάντησε σε ερωτήσεις για την κατάσταση της οικονομίας, την ακρίβεια και τη διαχείριση της πανδημία.

Αρχικά ο κ. Γαϊτάνης αναφερόμενος στην οικονομία, τόνισε ότι ο προϋπολογισμός του 2022 είναι ο τρίτος συνεχόμενος προϋπολογισμός της κυβέρνησης που δεν περιέχει κανένα νέο φόρο, ενώ αντίθετα έχουν γίνεις μειώσεις φόρων αυτά τα χρόνια. Πρόσθεσε δε, ότι τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως η οικονομία κινείται στη σωστή κατεύθυνση, κι έφερε ως παράδειγμα την αύξηση του εισοδήματος των Ελλήνων πολιτών για το Α’ εξάμηνο του 2021, την μείωση της ανεργίας και την ίδρυση χιλιάδων νέων επιχειρήσεων.

Παράλληλα, για την κριτική που ασκείται από την αντιπολίτευση για φαινόμενα ακρίβειας, επισήμανε ότι οι αυξήσεις που παρατηρούνται δεν οφείλονται σε εσωτερικές πολιτικές, αλλά στο γεγονός ότι η ενεργειακή κρίση είναι παγκόσμιο φαινόμενο. “Για το λόγο αυτό, περίπου 650 εκατ. ευρώ, έχει ρίξει στη μάχη για να στηρίξει τα νοικοκυριά η ελληνική κυβέρνηση”, σχολίασε χαρακτηριστικά.

Για την διαχείριση της πανδημίας ο κ. Γαϊτάνης υποστήριξε ότι το σύστημα υγείας έχει ενισχυθεί τόσο σε κλίνες ΜΕΘ, όσο και σε μόνιμο και επικουρικό υγειονομικό προσωπικό, επιτάχθηκαν ιατροί στην Βόρεια Ελλάδα, ενώ ιδιωτικά νοσοκομεία έχουν ενταχθεί στο σύστημα.

Επιπροσθέτως για το ζήτημα του εμβολιασμού υπογράμμισε ότι είναι επιστημονικό ζήτημα. “Εμβολιαζόμαστε όχι επειδή το λέμε εμείς οι πολιτικοί. Εμβολιαζόμαστε γιατί αυτό συστήνει η επιστήμη” και έφερε ως παράδειγμα την Δανία και την Πορτογαλία που ο ρυθμός εμβολιασμού βρίσκεται σε υψηλότερο επίπεδο από τη χώρα μας και τελικά ο αριθμός των διασωληνομένων και κατά συνέπεια των θανάτων είναι πολύ λιγότερος. “Με το εμβόλιο ο κορονοϊός μετατρέπεται σε μια απλή ίωση και αυτό τελικά είναι το ζητούμενο”, κατέληξε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή