Δήμος Γαλατσίου: Αλλαγή φρουράς, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Δήμος Γαλατσίου: Αλλαγή φρουράς, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Τις επόμενες ημέρες ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος πρόκειται να ορίσει τους νέους αντιδημάρχους για το έτος 2022. Από όσα πληροφορήθηκα, το δίπτυχο βάσει του οποίου ο Δήμαρχος έκανε τις επιλογές των νέων προσώπων είναι το «ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει» και το «φύγε εσύ – έλα εσύ».

Στην πρώτη περίπτωση, αυτούς τους οποίους θεωρείς πετυχημένους στο έργο τους, τους αφήνεις στη θέση τους και στη δεύτερη περίπτωση, όσοι είχαν μειωμένη απόδοση αντικαθίστανται για να αναλάβουν καθήκοντα αντιδημάρχου κάποια άλλα πρόσωπα. Οι νέοι, λοιπόν, αντιδήμαρχοι θα είναι:
Στην Καθαριότητα, που είναι ένας ευαίσθητος τομέας και θέλει πολύ τρέξιμο, θα οριστεί ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Κορρές, οπτικός στο επάγγελμα. Ίσως το επάγγελμά του ήταν ένας επιπλέον λόγος για να αναλάβει υπεύθυνος στην καθαριότητα: θα τα βλέπει όλα! Ίδωμεν…

Στην Τεχνική Υπηρεσία θα παραμείνει ο σημερινός αντιδήμαρχος Βασίλης Δερεδίνης. Σταθερή αξία.

Στις Οικονομικές Υπηρεσίες επικεφαλής τίθεται η δημοτική σύμβουλος και για πολλά χρόνια υπάλληλος της ΔΟΥ Γαλατσίου, Νατάσα Κάζαγλη. Ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση.

Για το πράσινο υπεύθυνος θα είναι ο Σπύρος Αργυρός, ο οποίος θα αναλάβει για πρώτη φορά χρέη αντιδημάρχου και μένει να φανεί η απόδοσή του.

Για την Κοινωνική Υπηρεσία αντιδήμαρχος θα οριστεί η Άσπα Παναγιωτακοπούλου, με ελεύθερη μεταγραφή από την ομάδα «Γαλάτσι, Ζούμε Εδώ» του Κ. Ζώμπου. Η θέση που αναλαμβάνει έχει συνάφεια και με το επάγγελμά της και είναι ένα κριτήριο για να έχει μια πετυχημένη πορεία.

Το Τμήμα Παιδείας αναλαμβάνει ο παλιός Κώστας Μπάστας, στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων η παλιοσειρά (πιο παλιά δεν γίνεται) Ντίνα Σπηλιοπούλου.
Οι Μανώλης Πρωτονοτάριος και Γιάννης Σκληράκης παραμένουν στις θέσεις τους, στο Ολυμπιακό Παλαί ο πρώτος, στην Ευρώπη ο δεύτερος. Και η Πετρούλα Παπαγεωργίου θα οριστεί εκπρόσωπος του Δήμου στον ΣΠΑΤ (Σύνδεσμος για τα Τουρκοβούνια).

Στα Νομικά Πρόσωπα πρόκειται να ανανεωθεί η θητεία του Μάνου Ελευθερίου στον Πολιτιστικό και Αθλητικό Οργανισμό και του Γιάννη Μανιάτη στον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης.

Τέλος, για πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα προταθεί ο Γιάννης Ρωμανός, ο οποίος κατέχει και σήμερα τη θέση του προέδρου και ο οποίος να θυμίσω είναι ο μόνος που εκλέγεται από το Δημοτικό Συμβούλιο ενώ οι αντιδήμαρχοι ορίζονται από τον Δήμαρχο.
Καλή επιτυχία στο έργο όλων, το οποίο όμως για να έρθει θέλει πολλή δουλειά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή