20 εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα εκπαιδεύτηκαν στο χειρισμό απινιδωτή

Δήμος Βύρωνος
20 εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα εκπαιδεύτηκαν στο χειρισμό απινιδωτή

Είκοσι εργαζόμενοι του Δήμου Βύρωνα εκπαιδεύτηκαν από το ΕΚΑΒ, στο χειρισμό απινιδωτών στους αθλητικούς χώρους

Σε συνέχεια της μεγάλης προσπάθειας του Δήμου Βύρωνα για την ασφαλή εκγύμναση αθλητών και αθλούμενων πολιτών στις δημοτικές εγκαταστάσεις, την Τετάρτη 17 Νοεμβρίου, είκοσι εργαζόμενοι στις δημοτικές αθλητικές υποδομές, παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΕΚΑΒ, που αφορά στη σωστή χρήση αυτόματων εξωτερικών απινιδωτών και την εκτέλεση καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης (ΚΑΡΠΑ).
Το πρόγραμμα με θέμα «Θέματα Βασικής Υποστήριξης της Ζωής, Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, Αντιμετώπιση τραυματισμών και Παροχή Α΄ βοηθειών σε επείγοντα παθολογικά περιστατικά», πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του ΕΚΑΒ, ήταν άρτια οργανωμένο και ιδιαίτερα διαφωτιστικό. Στόχος, μάλιστα, της δημοτικής αρχής είναι να επαναληφθεί για όσους άλλους εργαζόμενους του Δήμου θέλουν να εκπαιδευτούν σωστά στην παροχή πρώτων βοηθειών σε συνανθρώπους μας.
Παράλληλα, το Τμήμα Αθλητισμού εφοδίασε – όπως κάθε χρόνο – όλες τις αθλητικές του εγκαταστάσεις με ιατρικό και φαρμακευτικό υλικό, για την αντιμετώπιση τραυματισμών ή προβλημάτων υγείας που μπορεί να προκύψουν κατά την άσκηση των αθλητών αλλά και των αθλουμένων πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι το καλοκαίρι το Τμήμα Αθλητισμού του Δήμο Βύρωνα προμηθεύτηκε αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές για όλες τις αθλητικές του εγκαταστάσεις. (Δείτε σχετικά: https://www.dimosbyrona.gr/article.php?id=10336).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή