Κρίτων Αρσένης: Νόμιμες οι παραστάσεις με δελφίνια και αετούς κατά την κυβέρνηση

Ανακοίνωση ΜΕΡΑ25 – Κρίτων Αρσένης: 

Η κυβέρνηση από χθες θεωρεί σύννομες τις παραστάσεις με δελφίνια και αετούς που ανήκουν νόμιμα στους ιδιοκτήτες τους. Όπως απάντησε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος κ. Αμυράς σε επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Δυτικής Αθήνας του ΜέΡΑ25 κ.Κρίτωνα Αρσένη, είναι νόμιμες οι εκδηλώσεις με ζώα αρκεί να δίνει άδεια ο οικείος δήμος. Ανατρέπει έτσι την κοινωνική εξέλιξη που οδήγησε στην απαγόρευση θεαμάτων με ζώα στην Ελλάδα και ξεκίνησε με την απαγόρευση χρήσης της χορεύτριας αρκούδας, για να γίνει νόμος του κράτους το 2012.

Η απαγόρευση επιβεβαιώθηκε πριν λίγο καιρό, τον Σεπτέμβριο του 2021, με τον νόμο 4830/2021 που ορίζει στο άρθρο 23 ότι: “Απαγορεύεται η συμμετοχή, με οποιονδήποτε τρόπο και για οποιονδήποτε σκοπό, κάθε ζώου σε κάθε είδους παραστάσεις, μη εξαιρουμένων των εκπαιδευτικών παραστάσεων.”

Το ίδιο άρθρο περιλαμβάνει και μία εξαίρεση για “Εκδηλώσεις με συμμετοχή ζώων στο πλαίσιο τήρησης λαϊκών ή τοπικών παραδόσεων”, που “επιτρέπονται αποκλειστικά, εάν διασφαλίζεται η ευζωία των ζώων και με υποχρεωτική παρουσία κτηνιάτρου καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.” Όπως ρητά λέει ο νόμος, εκδήλωση σαν αυτή “αδειοδοτείται με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου, όπου θα τελεστεί η εκδήλωση.”

Ο κ. Αμυράς ανακοίνωσε χθες στη Βουλή ότι ο νόμος επιτρέπει κάθε εκδήλωση με ζώα αρκεί να αδειοδοτείται από τον οικείο δήμο. Ανακοίνωσε δε και έκδοση ΚΥΑ που να το ξεκαθαρίζει και να το νομιμοποιεί.

Δείτε τη συζήτηση της επίκαιρης:
https://www.youtube.com/watch?v=RiQu5M1jchU

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή