Γιάννης Κουτσούκος: Ο κ. Μητσοτάκης στην Αρχαία Ολυμπία κρύφτηκε πίσω από την εικονική πραγματικότητα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γιάννης Κουτσούκος: Ο κ. Μητσοτάκης στην Αρχαία Ολυμπία κρύφτηκε πίσω από την εικονική πραγματικότητα

Άρθρο Γιάννη Κουτσούκου:

Η επικοινωνιακή αξιοποίηση της ψηφιακής αναπαράστασης του Αρχαιολογικού Χώρου της Ολυμπίας, με την συνδρομή της Microsoft, ήταν όντως μια επιτυχημένη κυβερνητική πρωτοβουλία, που δεν μπορεί όμως να συγκαλύψει τα πραγματικά προβλήματα της πυρόπληκτης Ηλείας και τα ελλείμματα της Κυβερνητικής πολιτικής.

Ο κ. Μητσοτάκης, πέρα από το να θέσει τον εαυτό του στο κάδρο της εικονικής πραγματικότητας, επί της ουσίας επανέλαβε όσα μέχρι σήμερα έχει υποσχεθεί για την πυρόπληκτη περιοχή και τους πληγέντες, χωρίς όμως να απαντήσει συγκεκριμένα, τόσο σε όσα έθεσε για μια ακόμα φορά ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, όσο και σε όσα έχουν θέσει με αναλυτικά υπομνήματά τους οι αυτοδιοικητικοί και κοινωνικοί φορείς της Ηλείας.

Για τα μεγάλα αναπτυξιακά ζητήματα της Ηλείας δεν βρήκε ούτε μια λέξη αυτοκριτικής για τα πεπραγμένα της Κυβέρνησής του, καθώς το χρονοδιάγραμμα του Αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος συνεχώς διολισθαίνει προς τα πίσω, για το Πύργος –Τσακώνα επικρατεί σκότος βαθύ, η έτοιμη από καιρό (έργο ΠΑΣΟΚ) μελέτη για την υπογειοποίηση του αρδευτικού δικτύου των 5 ΤΟΕΒ δεν μπήκε στο πρώτο πακέτο των 8 εγγειοβελτιωτικών έργων που ανακοίνωσε ο κ. Λιβανός, ενώ μας κατάργησε και τα Πανεπιστημιακά Τμήματα.

Τα προβλήματα των πυρόπληκτων παραμένουν ανοιχτά, με καθυστερήσεις στις αποζημιώσεις και κυρίως χωρίς μέριμνα για την διασφάλιση ενός σταθερού εισοδήματος στους πληγέντες, έως την αποκατάσταση της παραγωγικής απόδοσης των κατεστραμμένων αγροτικών και κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων.

Η επανάληψη δε της εφαρμογής του μοντέλου της Βόρειας Εύβοιας και στην Ηλεία είναι προς το παρόν χωρίς αντίκρισμα, καθώς μια σειρά ρυθμίσεων που αφορούν φορολογικές, ασφαλιστικές και δανειακές υποχρεώσεις δεν αφορούν τις πληγείσες περιοχές της Ηλείας και τους κατοίκους της.

Η αείμνηστη Πρόεδρός μας, η Φώφη Γεννηματά, κατά την τελευταία επίσκεψή της στην Ηλεία και στις συσκέψεις που πραγματοποίησε στα Δημαρχεία της Αρχαίας Ολυμπίας και του Πύργου, δεν περιορίστηκε στην κριτική προς την Κυβέρνηση για τις ευθύνες της, αλλά παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανασυγκρότησης των πυρόπληκτων περιοχών και της Ηλείας με βάση το όραμά της για την ανάπτυξη της περιοχής, όπως το συνόψιζε με το τρίπτυχο: Brand, location, product.

Αυτή την πολιτική παρακαταθήκη για το μέλλον της Ηλείας, που έχει στο κέντρο της το πολιτιστικό απόθεμα της περιοχής και τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, με συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίησή του, οφείλουμε να αναδείξουμε, να υποστηρίξουμε και να υλοποιήσουμε, ως απάντηση στα πραγματικά προβλήματα και τις εικονικές πραγματικότητες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή