Απογραφή Πληθυσμού εώς τον Δεκέμβριο – Ποία είναι η διαδικασία;

ΕΛΛΑΔΑ
Απογραφή Πληθυσμού εώς τον Δεκέμβριο – Ποία είναι η διαδικασία;

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2021 διενεργεί την Απογραφή Πληθυσμού – Κατοικιών, στην οποία θα πρέπει όλοι οι πολίτες να ανταποκριθούν.

Πως θα γίνει;

Η Απογραφή θα διενεργηθεί λαμβάνοντας υπόψη τις πρωτόγνωρες συνθήκες εξαιτίας της πανδημίας της νόσου του κορωνοϊού COVID-19. Σε αυτό το πλαίσιο, φέτος, για πρώτη φορά, θα υπάρχει η δυνατότητα να απογράψουμε οι ίδιοι τον εαυτό μας και τα μέλη του νοικοκυριού μας, άμεσα και με ασφάλεια (ηλεκτρονική αυτοαπογραφή).

Ένας απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσει έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή άλλου είδους κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία. Στη συνέχεια, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της Απογραφής, μέσω του www.gov.gr (http: //www.gov.gr), χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτό κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για τα νοικοκυριά και τα μέλη του.

Όσοι πολίτες, για οποιονδήποτε λόγο, δεν μπόρεσαν να απογραφούν μόνοι τους ηλεκτρονικά, θα απογραφούν με τη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» με φυσική παρουσία του απογραφέα της ΕΛΣΤΑΤ.

Η διαδικασία – Οι ερευνητές φέρουν κονκάρδα της ΕΛΣΤΑΤ

Οι ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ (Tομεάρχες) επικοινωνούν με ιδιοκτήτη ή ένοικο της κατοικίας ή του κτιρίου, ή τον διαχειριστή της πολυκατοικίας, για την παροχή πληροφοριών αναφορικά με τα χαρακτηριστικά κάθε κτιρίου.

Υπογραμμίζεται ότι οι Ερευνητές της ΕΛΣΤΑΤ για την Απογραφή Κτιρίων (Τομεάρχες) φέρουν ειδική κονκάρδα με το ονοματεπώνυμό τους, τη σφραγίδα και το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ και φορούν κατά κανόνα, σύμφωνα με τις προβλεπόμενες οδηγίες, μάσκα, χρώματος σκούρου μπλε, που αναγράφει με λευκά γράμματα «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ – ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΓΡΑΦΕΣ 2021» και φέρει το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ. Δεν χρειάζεται να δείξετε το σπίτι σας, παρά μόνον να απαντήσετε στις ερωτήσεις του, οι οποίες μπορούν να δοθούν στην είσοδο του σπιτιού σας.

Εφόσον χρησιμοποιούνται ειδοποιητήρια από τους Τομεάρχες αυτά θα φέρουν πάντα σήμανση της ΕΛΣΤΑΤ.

Περισσότερες πληροφορίες: www.statistics.gr

Υπεύθυνος Επόπτης για την Απογραφή στο Δήμο Διονύσου είναι το στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ κ.Κωνσταντίνος Λοίζος (τηλ.: 210 8161683 – εσωτερικό 2 και 210 8161693 -εσωτερικό 2, Μικράς Ασίας 49, Κρυονέρι). Υπεύθυνος Αντιδήμαρχος για θέματα απογραφής είναι ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης Ανθρώπινων Πόρων και Διοικητικών Υπηρεσιών, Δημήτρης Ράικος (213 2030605).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή