Πατούλης – Σακοράφα στην έναρξη του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Πατούλης – Σακοράφα στην έναρξη του  38ου Μαραθωνίου της Αθήνας

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα κήρυξαν την έναρξη του 38ου Μαραθωνίου της Αθήνας ο οποίος πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Περιφέρειας Αττικής

Γ. Πατούλης: «Ως Περιφέρεια Αττικής θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα κορυφαία αθλητικά γεγονότα όπως ο Μαραθώνιος που αναδεικνύουν την ιστορικότητα και της Αττικής μας και ενισχύουν την εξωστρέφεια της»

Στην έναρξη του Αγώνα παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μαραθώνα Σ. Τσίρκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθ. Αυγερινός και ο πρώην Δήμαρχος Μαραθώνα Γ. Ζαγάρης.

Στην αυθεντική διαδρομή των 42.195 μέτρων έτρεξαν 9.800 δρομείς από 83 χώρες. Στη χρονική διάρκεια του αγώνα, έχει οριστεί όριο επτά ωρών και ο τερματισμός θα γίνει στο Παναθηναϊκό Στάδιο. Εκεί οι δρομείς θα διανύσουν τα τελευταία 170 μέτρα της διαδρομής.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής επισήμανε τα εξής:

«Ήταν μεγάλη τιμή για εμένα που μαζί με την Πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σ. Σακοράφα κηρύξαμε την εκκίνηση αυτής της πολύ σημαντικής διοργάνωσης, η οποία αποτελεί μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού για όλη την Αττική. Μαζί με τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες για τη συμμετοχή θέλω να υπογραμμίσω ότι ως Περιφέρεια Αττικής ,είμαστε αρωγοί σε αθλητικές δράσεις, οι οποίες προάγουν τα αθλητικά ιδεώδη και προσφέρουν δημιουργικές διεξόδους στις τοπικές κοινωνίες. Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε έμπρακτα κορυφαία αθλητικά γεγονότα όπως ο αυθεντικός Μαραθώνιος που ενισχύουν το brand name της Αττικής και ισχυροποιούν την εξωστρέφεια της. Εύχομαι καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή