Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Ζαΐρα» θα «ζωντανέψει» και πάλι στον Δήμο Γαλατσίου

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
Ο ιστορικός θερινός κινηματογράφος «Ζαΐρα» θα «ζωντανέψει» και πάλι στον Δήμο Γαλατσίου

Ένας ιστορικός θερινός κινηματογράφος της Αθήνας θα «ζωντανέψει» και πάλι, για να προσφέρει τις όμορφες καλοκαιρινές βραδιές του. Και μάλιστα αυτή τη φορά με βιοκλιματικά χαρακτηριστικά. Ο λόγος για τον κινηματογράφο «Ζαΐρα» στο Γαλάτσι, ο οποίος 65 χρόνια μετά την πρώτη του προβολή ταινίας, θα συντροφέψει και πάλι το 2022 τις θερινές βραδιές των Αθηναίων.

Το σινέ «Ζαΐρα», εμπνευσμένο ως όνομα από το τότε δημοφιλές τραγούδι των Βασίλη Τσιτσάνη και Κώστα Βίρβου, ξεκίνησε το 1957 και «εργάστηκε» ασταμάτητα μέχρι το 1993, όταν και διέκοψε τη λειτουργία του. Στη συνέχεια ο χώρος ερήμωσε, γκρεμίστηκε, όμως θα ξαναζωντανέψει, αφού στα 1.106,30 τ.μ. κάλυψης όπου βρισκόταν, θα ανακατασκευαστεί από τον Δήμο Γαλατσίου ένας σύγχρονος βιοκλιματικός κινηματογράφος 100 θέσεων, με το ίδιο όνομα, με τρεις υπόγειους χώρους στάθμευσης, με αναψυκτήριο και πράσινο.

Όπως ανακοίνωσε η δημοτική αρχή, στις αρχές του 2022 θα δημοπρατηθεί το έργο για την ανακατασκευή του και στα μέσα του 2022 θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

«Με σταθερά βήματα, χωρίς τυμπανοκρουσίες, αλλά με υπεύθυνη κι αποτελεσματική δουλειά: Διεκδικήσαμε την αγορά του οικοπέδου και πετύχαμε τιμή κάτω από την αντικειμενική του αξία» αναφέρει, μεταξύ άλλων, η σχετική ανακοίνωση. Και προσθέτει στο τέλος πως «…σήμερα μιλάμε πλέον για την εκκίνηση των εργασιών για τον διατηρητέο θερινό κινηματογράφο ΖΑΙΡΑ, που αποτελεί ιστορικό σταθμό για το Γαλάτσι και είναι μέρος της ιστορικής μνήμης όλων μας».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή