Δωρεάν rapid covid tests στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Κυριακή 14/11 στην κεντρική πλατεία

ΥΓΕΙΑ
Δωρεάν rapid covid tests στον Δήμο Ηρακλείου Αττικής: Κυριακή 14/11 στην κεντρική πλατεία

Δωρεάν rapid test για την διάγνωση covid μπορούν να κάνουν οι κάτοικοι του Δήμου Ηρακλείου Αττικής την Κυριακή 14 Νοεμβρίου. Από τις 9.00 το πρωί έως τις 15.00 το μεσημέρι, η κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ θα βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης για να διεξάγει τον σχετικό έλεγχο σε όσους το επιθυμούν. Αυτό που χρειάζεται από την πλευρά των πολιτών είναι να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους και να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα. Όσοι εντοπιστούν να νοσούν θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς εντός της ημέρας για τις περαιτέρω κινήσεις που πρέπει να κάνουν.
Επισημαίνεται ότι σύμφωνα με την τρέχουσα νομοθεσία ισχύουν πλέον τα εξής:
Βεβαίωση αποτελέσματος για τους διαγνωστικούς ελέγχους COVID-19 εκδίδεται ψηφιακάμέσα από την πλατφόρμαgov.gr, στην υπηρεσία «Βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορωνοϊού COVID-19». Η σύνδεση με τη συγκεκριμένη υπηρεσία απαιτεί τους προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης στο taxisnet.
Οι εμβολιασμένοι πολίτες εξετάζονται δωρεάν και ακολουθώντας την παραπάνω διαδικασία εκδίδουν τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.
Για τους μη εμβολιασμένους πολίτες η ψηφιακή βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος από το gov.gr είναι διαθέσιμη μόνον εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο.
Συνεπώς, μπορεί και μη εμβολιασμένος να εξετάζεται δωρεάν στις κινητές μονάδες αλλά δεν θα μπορεί να εκδίδει τη βεβαίωση αρνητικού αποτελέσματος.
«Προσέχουμε την υγεία μας, μαχόμαστε ενάντια στον ιό με όπλα την πρόληψη και τα μέτρα προστασίας. Με τη νέα δράση των δωρεάν τεστ δίνουμε την ευκαιρία σε όλους τους Ηρακλειώτες να τσεκάρουν την κατάστασή τους ώστε να αναχαιτίσουμε την εξάπλωση του ιού, να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους δικούς μας ανθρώπους», το μήνυμα του δημάρχου Ηρακλείου Αττικής, Νίκου Μπάμπαλου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή