Μετά από 17 χρόνια αναβαθμίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού σε Εθνικό Προπονητικό Κέντρο

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Μετά από 17 χρόνια αναβαθμίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού σε Εθνικό Προπονητικό Κέντρο

Στο επίκεντρο της αθλητικής ανάπτυξης μπαίνει ο Δήμος Αχαρνών, μετά από 17 χρόνια παραμέλησης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ολ. Χωριού, με την ίδρυση και λειτουργία του Εθνικού Προπονητικού Κέντρου Ολυμπιακού Χωριού. Το όραμα για την αξιοποίηση και επέκταση των αθλητικών υποδομών παρουσίασε ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο του Ολυμπιακού Χωριού παρουσία του Υφυπουργού Περιβάλλοντος, Γιώργου Αμυρά και του Δημάρχου Αχαρνών, Σπύρου Βρεττού. Ο κ. Αυγενάκης ευχαρίστησε θερμά τον Δήμαρχο Αχαρνών τόσο για την άριστη συνεργασία όσο και για την παραχώρηση έκτασης 46,8 στρεμμάτων προκειμένου ο νέος φορέας να δημιουργήσει κι άλλους χώρους αθλητικής ενασχόλησης όπως ήπιες υπαίθριες υποδομές (διαδρομή ανωμάλου δρόμου, πίστα ορεινής ποδηλασίας, χώροι πεζοπορίας).
Στην ομιλία του, ο Υφυπουργός Αθλητισμού αναφέρθηκε στα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί και σε όσα βρίσκονται σε εξέλιξη:
• καθαρίστηκε η κολυμβητική δεξαμενή και πλέον οι εργασίες αποκατάστασης και επαναλειτουργία της είναι θέμα χρόνου,
• τοποθετήθηκε, για 1η φορά από το 2004, νέο δίχτυ στον κλωβό ρίψεων,
• ανανεώθηκαν τα τέσσερα σκάμματα αλμάτων,
• δημιουργήθηκε το υπαίθριο γυμναστήριο, σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα BeActive, η επισκεψιμότητα του οποίου ξεπερνά τα 200 άτομα ημερησίως,
• υπάρχει σημαντική αύξηση των αθλητικών σωματείων που προπονούνται στους χώρους,
• οι εγκαταστάσεις γίνονται σημείο αναφοράς για την προετοιμασία των εθνικών μας αποστολών, όπως η Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου Σάλας και η Εθνική Ομάδα Αερόβιας Γυμναστικής,
• εξελίσσονται συνέργειες, όπως έγινε με την Πολυκλινική Ολυμπιακού Χωριού για την παροχή ιατρικών υπηρεσιών προς τους αθλούμενους,
• ξεκίνησαν και οι δράσεις με κοινωνικό περιεχόμενο (πραγματοποίηση εθελοντικής αιμοδοσίας, με το «Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Ζήσε Αθλητικά»).
Επιπλέον, ο κ. Αυγενάκης εξήγγειλε τη δημιουργία Μοντελοδρομίου, σε συνεργασία με την Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία για πτήσεις αερομοντέλων και τη διεξαγωγή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αερομοντελισμού και την ανέγερση προκατασκευασμένου κτιρίου γραφειακών χώρων, 500τ.μ., για τη στέγαση των υπηρεσιών της διοίκησης του Αθλητικού Κέντρου, με πρόβλεψη ενός επιπλέον ορόφου για τη δημιουργία ξενώνα αθλητών.
Σημαντική στιγμή της εκδήλωσης ήταν η ανακοίνωση από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, της παραχώρησης 22 στρεμμάτων στην περιοχή Λεκάνες για να δημιουργηθεί η υποδομή που χρειάζεται ώστε να αναπτυχθούν τα λεγόμενα αστικά αθλήματα, δηλαδή το skateboard, το BMX και το παρκούρ. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Σπύρος Βρεττός ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για τις καθοριστικές του ενέργειες για να λυθεί ο γόρδιος δεσμός του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των εγκαταστάσεων. «Ο κ. Αυγενάκης με ενέπνευσε, καθώς το όραμά του ήταν ρεαλιστικό και ταυτιζόταν απόλυτα με τα δικά μου θέλω» τόνισε στην ομιλία του, μη ξεχνώντας να αναφερθεί στην ουσιαστική συμβολή του βουλευτή Αν. Αττικής Βασίλη Οικονόμου, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε θέματα αθλητισμού.
«Ήμουν λίγες ημέρες Δήμαρχος όταν κάναμε μία συνάντηση με τον Βουλευτή, Βασίλη Οικονόμου, όπου του εξέφρασα τις ανησυχίες μου για τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Χωριού, σχετικά με το πόσο έχουν παραμεληθεί. Να σας πω ότι αν δεν υπήρχαν κάποιοι τοπικοί σύλλογοι να δίνουν ζωή στις εγκαταστάσεις, οι αθλητικοί χώροι θα παρουσίαζαν εικόνα πλήρους εγκατάλειψης. Η αγωνία μου λοιπόν ήταν πως θα μπορούσε αυτός ο χώρος να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο και να αποκτήσει τη χαμένη του αίγλη. Όταν, λοιπόν, έγινε η συνάντηση με τον Υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, για τον οποίο ο κ. Οικονόμου μου είπε ότι ήταν σίγουρος πως θα βοηθήσει τα μέγιστα, κατάλαβα ότι μοιραζόμαστε το ίδιο όραμα. Ο κ. Αυγενάκης με ενέπνευσε, καθώς το όραμά του ήταν ρεαλιστικό και ταυτιζόταν απόλυτα με τα δικά μου θέλω. Έτσι, προχωρήσαμε στην Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή που στήριξε την προσπάθεια να αναβαθμίσουμε την Ολυμπιακή εγκατάσταση. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε τη σύσταση του ΝΠΔΔ, που θα διαχειριστεί την εγκατάσταση με στόχο όχι μόνο να συντηρήσει αλλά να αναπτύξει και να βελτιώσει περαιτέρω το αθλητικό κέντρο. Στο μεταξύ παραχωρήσαμε και με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ύστερα από προτροπή του ίδιου του Υφυπουργού, 47 στρέμματα για να γίνουν εδώ επιτέλους όλα αυτά τα ωραία πράγματα που ακούσατε και που όλοι μαζί σχεδιάζουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Βρεττός.
Στην παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου «Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ολυμπιακού Χωριού: το Όραμά μας» παραβρέθηκαν: η Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, ο Βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, πρόεδροι Ομοσπονδιών Ολυμπιακών αθλημάτων, αντιπροσωπείες από τον Σύλλογο Ελλήνων Ολυμπιονικών και την Ένωση Συμμετασχόντων σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τα σωματεία που κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων, αθλητές και κάτοικοι του Ολυμπιακού Χωριού.

Πήγαινε στην κορυφή