Δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού για τις τρίτεκνες γυναίκες από την Περιφέρεια Αττικής

Γ. Πατούλης: « Κάνουμε πράξη την πρόληψη-Στηρίζουμε τις τρίτεκνες οικογένειες, συμβάλλουμε στην προάσπιση της υγείας όλων των πολιτών»

Στο πλαίσιο του Συμφώνου Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου Αγ. Σάββας, με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, θα πραγματοποιείται δωρεάν προληπτικός έλεγχος μαστού στο Κέντρο Ημερήσιας Νοσηλείας «Νίκος Κούρκουλος» για όλες τις γυναίκες, ηλικίας 38-70 ετών, μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής.

Οι προληπτικοί έλεγχοι μαστού θα πραγματοποιούνται όλο τον επόμενο χρόνο και εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Πρόληψης και Προσυμπτωματικού ελέγχου για την υγεία των πολιτών, που υλοποιείται μετά από πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη.

Στόχος του προγράμματος είναι η ενημέρωση των γυναικών σχετικά με την αναγκαιότητα και τη μεθοδολογία της έγκαιρης διάγνωσης, η εξοικείωσή τους με τη διαδικασία της κλινικής εξέτασης και η πραγματοποίηση εν τέλει δωρεάν εξετάσεων, κατόπιν συστάσεων των ειδικών.

Με αφορμή τη συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων Περιφέρειας Αττικής, επισκέφθηκαν το Κέντρο «Νίκος Κούρκουλος», ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Γιάννης Κεχρής, η Πρόεδρος του Συλλόγου Θ. Μεσουρίδου, η συνεργάτιδα του Περιφερειάρχη και υπεύθυνη του προγράμματος Α. Ρόντου.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης δήλωσε σχετικά:

« Προτεραιότητα και στόχος μας είναι να βάλουμε την πρόληψη στην καθημερινότητα και στις ζωές όλων των πολιτών, καθώς αποτελεί το πιο βασικό μας εργαλείο, για τη διατήρηση της υγείας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό και είναι και δράση που κάνουμε σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αγ. Σάββας για δωρεάν μαστογραφίες, που αποτελούν ένα ισχυρό προληπτικό «όπλο», στη μάχη κατά του καρκίνου. Αυτό το «δώρο» της επιστήμης το προσφέρουμε σε συνεργασία με τον Σύλλογο Τριτέκνων και στις τρίτεκνες γυναίκες, μία πρωτοβουλία που έχει και ισχυρό συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θέλουμε να διαμηνύσουμε πως είμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε στην πράξη τον θεσμό της οικογένειας και τις γυναίκες που συμβάλλουν, με πολλές δυσκολίες, στην άμβλυνση του έντονου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Γ. Κεχρής επισήμανε:

«Δίνουμε έμφαση στη διαγνωστική κάλυψη και κάνουμε πράξη την πρόληψη, ως κύριο όπλο στη μάχη κατά του καρκίνου.
Με τον τρόπο αυτόν, αποδεικνύεται στην πράξη, ότι η Περιφέρεια Αττικής προκρίνει την προάσπιση της δημόσιας υγείας και της φροντίδας των πολιτών τόσο μέσα από τη θεραπεία όσο και μέσα από την πρόληψη».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή