Διοικητικό κέντρο, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

ΠΑΛΜΟΓΡΑΦΟΣ
Διοικητικό κέντρο, γράφει ο Βασίλης Γιαννακόπουλος

Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 26 Οκτωβρίου, μεταξύ άλλων, έγινε συζήτηση και για τη διαχείριση του Ολυμπιακού Παλαί, που ως γνωστόν έχει περάσει στα χέρια του Δήμου Γαλατσίου.

Το Παλαί είναι ένα θέμα που διαρκώς θα βρίσκεται στις συζητήσεις είτε του Δημοτικού Συμβουλίου είτε σε επίπεδο κοινωνίας γιατί είναι μια εγκατάσταση ζωντανή, η οποία θα παρουσιάζει και προβλήματα.
Σ’αυτή, λοιπόν, τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Δήμαρχος ενημέρωσε το Σώμα ότι τα έσοδα από την εκμετάλλευση των χώρων του Παλαί φτάνουν περίπου τις 900.000 ευρώ το χρόνο κι αυτά προκύπτουν από τις ενοικιάσεις των δύο αιθουσών ρυθμικής γυμναστικής από τις τηλεοπτικές εταιρίες παραγωγής 636.000 ευρώ, Christmas Theater 200.000 ευρώ, Παιδότοπος 25.000 ευρώ, εταιρεία ΕΡΕΤΒΟ 25.000 ευρώ.
Από αυτά τα έσοδα, θα αφαιρούνται τα έξοδα συντήρησης και φύλαξης και τα υπόλοιπα θα επενδύονται στην εγκατάσταση.

Σε μια εγκατάσταση η οποία κλείνει σε λίγο καιρό μια 20ετία και η οποία για περίπου 10 χρόνια είχε παραμείνει κλειστή, επιβάλλεται εδώ και τώρα να ξεκινήσουν τα έργα συντήρησης και βελτίωσης και του εσωτερικού και του εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου.
Οι σκέψεις της Δημοτικής Αρχής είναι το Παλαί να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο γι’αυτό και εκτός από την ΙΓ’ ΔΟΥ, η οποία λειτουργεί πλέον εκεί, έχει επέλθει συμφωνία για τη μεταφορά και του ΕΦΚΑ (πρώην ΙΚΑ).
Στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Ακινήτου θα μεταφερθεί κι ένα από τα δύο ΚΕΠ το οποίο, κατά πληροφορίες μας, θα λειτουργεί 7 μέρες τη βδομάδα και για όλη την ημέρα. Στο Παλαί επίσης θα εγκατασταθούν και οι άστεγοι Πολιτιστικοί Σύλλογοι Γαλατσίου. Θυμίζω ότι εκεί λειτουργεί εδώ και καιρό το Γυμναστήριο Γυναικών καθώς και τα Στέκια Νεολαίας.
Οι στεγασμένοι χώροι του Παλαί ανέρχονται σε 35.000 τ.μ. σε μια έκταση 99 στρεμμάτων και βάσει νόμου υπάρχει δυνατότητα για ανάπτυξη άλλων 8.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων.

Εφόσον η Δημοτική αρχή σκέπτεται να δημιουργηθεί εκεί ένα διοικητικό κέντρο, καλό είναι να προγραμματίσει και τη μεταφορά στο Παλαί και όλων των υπηρεσιών του Δήμου Γαλατσίου. Η συνέχεια θα είναι να μετακομίσουν εκεί άλλες υπηρεσίες, δημόσιες ή ιδιωτικές (ταχυδρομείο, τράπεζες) κι έτσι από τη μία θα έχει δημιουργηθεί ένα σύγχρονο διοικητικό κέντρο και από την άλλη το Παλαί θα έχει περάσει οριστικά στα χέρια του Δήμου Γαλατσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή