Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City»

Δήμος Ασπροπύργου
Ο Δήμος Ασπροπύργου συμμετέχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City»

Ο Δήμος Ασπροπύργου υιοθετεί και υλοποιεί το πρόγραμμα ανακύκλωσης «The Green City» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία Citipost που απευθύνεται σε περίπου 4 εκατομμύρια πολίτες, στους 66 Δήμους της Περιφέρειας.

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιεί προκαθορισμένα δρομολόγια στην πόλη του Ασπρόπυργου και περιλαμβάνει τη στάθμευση ενός ειδικού οχήματος, στο οποίο οι δημότες μπορούν να προσκομίζουν διαχωρισμένα τα ανακυκλώσιμα υλικά. Με τον τρόπο αυτό, συμμετέχουν ενεργά στην ανακύκλωση και παράλληλα επιβραβεύονται με πόντους.
Η δήλωση συμμετοχής – εγγραφής στο «The Green City» γίνεται με τους παρακάτω 3 τρόπους:
1. Μέσω της mobile εφαρμογής The Green City, που είναι διαθέσιμη σε Google Play και App Store
2. Στα Κινητά Πράσινα Σημεία, μέσω της ειδικής touch οθόνης ή μέσω γραπτής αίτησης
3. Μέσω της επίσημης ιστοσελίδας https://www.thegreencity.gr/
Τα υλικά που μπορούν οι δημότες να προσφέρουν στα Κινητά Πράσινα Σημεία είναι: Χαρτί/χαρτόνι, Πλαστικά, Αλουμίνιο, Ανοξείδωτα και Μεταλλικά Αντικείμενα, Γυαλί, Βρώσιμα Έλαια, Ρούχα (ένδυση/υπόδηση) και Υφάσματα.

Τα Πράσινα Κινητά Σημεία επισκέπτονται τον Ασπρόπυργο 2 φορές την εβδομάδα κάνοντας στάση σε 3 διαφορετικά σημεία. Σε περίπτωση αλλαγών στα δρομολόγια οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερώνονται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των δρομολογίων:

Ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου καλεί τους δημότες να κάνουν πράξη την ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «The Green City» και συγχρόνως να επωφελούνται από τις επιβραβεύσεις που τους παρέχονται. Τέλος, υπενθυμίζουμε ότι, οι Μπλε Κάδοι που βρίσκονται στις γειτονίες της πόλης είναι διαθέσιμοι μόνο για την απόρριψη ανακυκλώσιμων υλικών.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή