«Πολιτιστική Αδράνεια» – Επιστολή της παράταξης «Γαλάτσι – Ζούμε Εδώ»

ΝΕΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
«Πολιτιστική Αδράνεια» – Επιστολή της παράταξης «Γαλάτσι – Ζούμε Εδώ»

Η απουσία πολιτιστικών εκδηλώσεων στην πόλη μας τα τελευταία δύο χρόνια είναι πλέον εμφανής σε όλους. Ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Γαλατσίου έχει “κατεβάσει ρολά”.

Το τελευταίο διάστημα καταργήθηκε αυταρχικά το καλοκαιρινό φεστιβάλ του Δήμου ενώ παράλληλα παραχωρήθηκε το ΠΑΛΑΙ στο Christmas Theater και το Άλσος στους διοργανωτές του Survivor. Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε δημόσιες συναυλίες καλώντας τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού πενταγράμμου.
Σήμερα, η πανδημία δειλα δειλά μάς αφήνει αλλά η εμμονή του προέδρου κ. Ελευθερίου για παύση των πολιτιστικών δρώμενων στην πόλη συνεχίζεται.

Ο επικεφαλής της παράταξης κ. Κώστας Ζώμπος δήλωσε: «Έχοντας αφήσει πίσω τις δύσκολες μέρες που όλοι βιώσαμε τα τελευταία δύο χρόνια, είναι άμεση ανάγκη να επιστρέψουμε με υπευθυνότητα και σύνεση στις ζωές μας. Ζητάμε από την διοίκηση του Δήμου την επανεκκίνηση όλων των πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων με καλή οργάνωση και σύμφωνα με τα μέτρα υγειονομικής προστασίας. Ζητάμε επίσης την στήριξη των πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων της πόλης που όλο αυτό το διάστημα παλεύουν να καλύψουν το κενό που αφήνει ο δήμος. Τέλος, ζητάμε την επαναλειτουργία της δημοτικής βιβλιοθήκης, όπως γίνεται σε όλους τους άλλους δήμους »
Ταυτόχρονα η παράταξη «Γαλάτσι. Ζούμε εδώ!» δια της εκπροσώπου της στο διοικητικό συμβούλιο του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού πρότεινε να αξιοποιηθεί το οικονομικό πλεόνασμα της πολιτιστικής αδράνειας για τη στήριξη και τη δωρεάν συμμετοχή τριτέκνων, πολυτέκνων, φοιτητών και οικονομικά ευάλωτων συμπολιτών μας στις πολιτιστικές δραστηριότητες (συναυλίες, εκδηλώσεις, μαθήματα κτλ.).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή