Γιώργος Καμίνης: Οι εμπλεκόμενοι στο θλιβερό περιστατικό αστυνομικοί προφανώς δεν είναι εκ προοιμίου ένοχοι.

Δήλωση Γιώργου Καμίνη, Υπεύθυνου Κοινοβουλευτικού Τομέα Προστασίας του Πολιτή του Κινήματος Αλλαγής:

Το περιστατικό του θανάτου του 20χρονου στο Πέραμα από αστυνομικά πυρά έχει προκαλέσει σοβαρά ερωτηματικά που πρέπει να απαντηθούν από την ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι αυτονόητο πως πρέπει να διερευνηθούν σε βάθος οι συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή τη θλιβερή κατάληξη, η αιτία των 38 πυροβολισμών καθώς και η πιθανότητα να αγνόησαν οι εμπλεκόμενοι αστυνομικοί την εντολή για διακοπή της καταδίωξης.

Όταν ένας αστυνομικός φτάνει να χρησιμοποιήσει ένοπλη βία, έχουμε χρέος να είμαστε απολύτως βέβαιοι ότι η χρήση της έγινε με τρόπο αναλογικό και δικαιολογημένο.

Οι εμπλεκόμενοι στο θλιβερό περιστατικό αστυνομικοί προφανώς δεν είναι εκ προοιμίου ένοχοι. Αυτό θα το κρίνει η πειθαρχική και ποινική διαδικασία, με βάση τις αντίστοιχες εγγυήσεις ανεξαρτησίας που προβλέπει η έννομη τάξη. Το να σπεύδουν, συνεπώς, Υπουργοί της κυβέρνησης – ως επίδοξοι Τραμπ – να αποφαίνονται εκ προοιμίου οι ίδιοι για την αθωότητά τους, αφενός συνιστά αθέμιτη παρέμβαση και στις δύο διαδικασίες, αφετέρου ρίχνει λάδι στη φωτιά μιας ήδη φορτισμένης υπόθεσης που απειλεί να προκαλέσει ευρύτερη κοινωνική ένταση. Η κυβέρνηση οφείλει να συγκρατήσει -αν βεβαίως το επιθυμεί – τα ακραία στοιχεία που περιλαμβάνει στους κόλπους της.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή