Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Ρωσικής Γλώσσας στον Δήμο Ασπροπύργου

Δήμος Ασπροπύργου
Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Ρωσικής Γλώσσας στον Δήμο Ασπροπύργου

Ξεκίνησαν για μία ακόμη χρονιά τα μαθήματα της Ρωσικής Γλώσσας στον Δήμο Ασπροπύργου:

Με επιτυχία ξεκίνησαν και φέτος, το Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2021, τα μαθήματα στο Σχολείο της Ρωσικής Γλώσσας του Δήμου Ασπροπύργου, το οποίο διανύει αισίως τον 8ο χρόνο λειτουργίας του. Παρούσης της Δημοτικής Αστυνομίας, η οποία επέβλεπε την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων υγειονομικής προστασίας, λόγω COVID-19, όλοι οι μαθητές προσήλθαν στο 3ο Γυμνάσιο Ασπροπύργου, άλλοι ξεκινώντας για πρώτη φορά, και άλλοι συνεχίζοντας το ταξίδι τους προς την «κατάκτηση» της ρωσικής γλώσσας και του ρωσικού πολιτισμού, από κορυφαίες καθηγήτριες, σε συνεργασία με το Ρωσικό Πολιτιστικό και Επιστημονικό Κέντρο της Πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, με ευθύνη του φημισμένου πανεπιστημίου της Μόσχας «Λομονόσοβ» .
Στην έναρξη των μαθημάτων παραβρέθηκε και καλωσόρισε τους μαθητές ο Δήμαρχος Ασπροπύργου, κ. Νικόλαος Μελετίου, αναφέροντας χαρακτηριστικά : «Χαίρομαι, που για μία ακόμα χρονιά δίνετε το παρών σας στην συγκεκριμένη πρωτοβουλία, βάση της οποίας ο Δήμος Ασπροπύργου υλοποιεί εμπράκτως το πρόγραμμά του, για τη δια βίου μάθηση και κατάρτιση των πολιτών σε θέματα παιδείας και πολιτισμού, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Χαίρομαι ακόμα περισσότερο, που μας καλούν και από άλλους Δήμους και μας ζητούν περισσότερες πληροφορίες για το πώς στήσαμε αυτόν τον θεσμό και τον κάναμε να λειτουργήσει. Ένας νέος κύκλος μάθησης αρχίζει με όνειρα και φιλοδοξίες, με προοπτικές προόδου και επιτυχίας, παρά τις δυσκολίες εξαιτίας της πανδημίας. Μαζί πρωτοπορήσαμε και αυτό προσωπικά με τιμά ιδιαιτέρως. Σας ευχαριστώ όλες και όλους σας και σας εύχομαι καλή και εποικοδομητική χρονιά, πάνω απ’ όλα με ασφάλεια».
Παρούσα στην έναρξη των μαθημάτων ήταν και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, κ. Σοφία Μαυρίδη, η οποία κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας της προς τους μαθητές, έδωσε ιδιαίτερη σημασία στην ανάγκη τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων ασφαλείας και ευχήθηκε τόσο προς τους καθηγητές, όσο και προς τους μαθητές, μια ακόμη καλή σχολική χρονιά, γεμάτη παραγωγικότητα και επιτυχίες.

Πήγαινε στην κορυφή