Τα «Κινητά Πράσινα Σημεία» για την Ανακύκλωση τώρα και έξω από τα σχολεία του Δήμου Ελευσίνας

Δήμος Ελευσίνας
Τα «Κινητά Πράσινα Σημεία» για την Ανακύκλωση τώρα και έξω από τα σχολεία του Δήμου Ελευσίνας

Τα «Κινητά Πράσινα Σημεία» για την Ανακύκλωση τώρα και έξω από τα σχολεία του Δήμου Ελευσίνας

Ο Δήμος Ελευσίνας συνεχίζοντας το Πρόγραμμα Ευαισθητοποίησης και Ανακύκλωσης «The Green City», που υλοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, τον ΕΔΣΝΑ και την εταιρεία Citipost.
Με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω», το πρόγραμμα «The Green City» ξεκινά την προσπάθεια ουσιαστικής αύξησης του όγκου των υλικών που προωθούνται προς ανακύκλωση, μειώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρουν τα οικιακά μας απορρίμματα.
Μέσω του THE GREEN CITY, τα «Κινητά Πράσινα Σημεία» θα πραγματοποιούν προκαθορισμένα δρομολόγια, θα σταθμεύουν και θα λειτουργούν, μεταφέροντας την αξία της ανακύκλωσης και της προστασίας του περιβάλλοντος, αξίες που είναι πιο επίκαιρες από ποτέ.
Έτσι με πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Ελευσίνας, Ιωάννη Παναγιωτούλια, τα Κινητά Πράσινα Σημεία βρίσκονται, ήδη, στον Δήμο Ελευσίνας και θα παραμείνουν έως τις 29 Νοεμβρίου, με 2 δρομολόγια την εβδομάδα. Ενώ, ιδιαίτερη μέριμνα έχει δοθεί, ώστε τα Σημεία να σταθμεύουν έξω από σχολικά συγκροτήματα, ώστε να ευαισθητοποιούν και να εκπαιδεύουν τις νέες γενιές στα οφέλη της Ανακύκλωσης.
Τρόποι ενημέρωσης
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται, είτε μέσω της mobile εφαρμογής THE GREEN CITY (διαθέσιμη στα AppStore και GooglePlay) για τα σημεία στα οποία θα λειτουργούν τα Κινητά Πράσινα Σημεία, είτε από το πρόγραμμα που ακολουθεί για τον Δήμο Ελευσίνας και φυσικά από την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr
Τι ανακυκλώνουμε στα Κινητά Πράσινα Σημεία
Οι κατηγορίες των υλικών που μπορούν να συλλεχθούν – ανακυκλωθούν στα Κινητά Πράσινα Σημεία είναι οι κάτωθι:
1. Χαρτί / χαρτόνι
2. Πλαστικά
3. Αλουμίνιο
4. Ανοξείδωτα αντικείμενα
5. Μεταλλικά αντικείμενα
6. Γυαλί
7. Βρώσιμα έλαια
8. Ρούχα (ένδυση/υπόδηση), Υφάσματα

Πως κερδίζουν οι συμμετέχοντες
Οι πολίτες αποκτούν άμεσα επιβράβευση μέσω του προγράμματος, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε online, μέσω του app του Προγράμματος ή μέσω του www.thegreencity.gr, είτε συμπληρώνοντας τις έντυπες φόρμες εγγραφής, στα σημεία λειτουργίας των Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης.
Στη συνέχεια, κάθε φορά που παραδίδουν στα σημεία συλλογής διαχωρισμένα είδη προς ανακύκλωση, λαμβάνουν πόντους που υπολογίζονται βάσει του τύπου υλικού και του βάρους του. Οι πόντοι αυτοί «εξαργυρώνονται» μέσω συνεργαζόμενων στο Πρόγραμμα επιχειρήσεων υπό τη μορφή δώρων ή εκπτώσεων.
Ήδη, με την εκκίνηση του προγράμματος, έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες, όπως SAMSUNG, JYSK, ΚΡΗΤΙΚΟΣ Super Market, COSMOSSPORT, Sneaker10, CITYZEN Parking & Services, thebabycity, flask.gr, ENTOS by SATO, TSOUDEROS, ενώ σύντομα αναμένεται να προστεθούν αρκετές ακόμα, όπως, Eurobank-€πιστροφή, ΔΕΗ, Everest, Pizza Fan, κ.ά.
Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη µέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Πήγαινε στην κορυφή