Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο «Αντώνης Τρίτσης» η ανακατασκευή του υδρευτικού συστήματος της Βαρυμπόμπης

Δήμος Αχαρνών
Εντάχθηκε για χρηματοδότηση στο «Αντώνης Τρίτσης» η ανακατασκευή του υδρευτικού συστήματος της Βαρυμπόμπης

Ανακοίνωση Δήμου Αχαρνών :

Ένα έργο αιχμής, το πρώτο από τις 15 προτάσεις του Δήμου Αχαρνών στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», θα πραγματοποιηθεί στην πληγείσα περιοχή της Βαρυμπόμπης καθώς εντάχθηκε προς χρηματοδότηση στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στέλιου Πέτσα.
Το έργο αφορά στην ανακατασκευή και εξυγίανση του υδρευτικού δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Βαρυμπόμπης, προϋπολογισμού 2.544.000 ευρώ και από την υλοποίησή του αναμένεται να ωφεληθεί το σύνολο του οικισμού αλλά και των κατοικιών εκτός σχεδίου της συγκεκριμένης περιοχής.
Από την πλευρά του, ο Δήμος Αχαρνών θα επιτύχει:
• να παρέχει την αδιάκοπη τροφοδοσία νερού, με προβλεπόμενες προδιαγραφές ποιότητας, με απαραίτητη πίεση που θα επιτρέπει την τροφοδοσία όλων των κατοικιών ακόμα και εκείνων σε μεγαλύτερο υψόμετρο,
• να ελαχιστοποιήσει την ποσότητα του κατασπαταλούμενου νερού και της ενέργειας που καταναλώνεται από την κακή λειτουργία του δικτύου και
• να μειώσει το κόστος συντήρησης/ επισκευής του δικτύου.
Ο Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός, μετά την ανακοίνωση της χρηματοδότησης του έργου, δήλωσε:
«Ένα σπουδαίο έργο για τον Δήμο μας, η εξυγίανση του υδρευτικού δικτύου της Βαρυμπόμπης, έφτασε στην αρχή της υλοποίησής του μετά την ένταξή του για χρηματοδότηση στο εμβληματικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Ένα έργο που θα αναβαθμίσει το δίκτυο ύδρευσης , θα ελαχιστοποιήσει τις απώλειες και θα συμβάλλει στην ορθολογική διαχείριση του υδάτινου δυναμικού. Θέλω να ευχαριστήσω την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών και ιδιαίτερα τον αναπληρωτή υπουργό Στέλιο Πέτσα για την καταλυτική του συνεργασία και την αναγνώριση της σημασίας του έργου για την περιοχή μας. Παράλληλα, θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, Αντιδημάρχους Παναγιώτη Αναγνωστόπουλο, Νικόλαο Δαμάσκο και Χρύσανθο Κόνταρη καθώς και την τεχνική υπηρεσία του δήμου Αχαρνών υπό την επίβλεψη των οποίων εκπονήθηκε η συγκεκριμένη πρόταση».

Πήγαινε στην κορυφή