Τα μαχητικά σπορ ως λύση στην καθιστική ζωή των παιδιών και τον εθισμό στις «οθόνες»

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα μαχητικά σπορ ως λύση στην καθιστική ζωή των παιδιών και τον εθισμό στις «οθόνες»

Τελειώνει και ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου, τα σχολεία ξεκίνησαν, τα προγράμματα των παιδιών έχουν, λίγο πολύ, καθοριστεί και οι οι γονείς σκέφτονται τι άθλημα να ξεκινήσουν τα παιδιά τους. Πολλοί σκέφτονται τις πολεμικές τέχνες αλλά δυστυχώς ακόμη υπάρχει η εντύπωση ότι το παιδί θα γίνει επιθετικό, αντίθετα με τα παιδιά που δεν το συνδυάζουν έτσι στο μυαλό τους. Η πλειοψηφία των παιδιών γοητεύεται από τα μαχητικά σπορ, την αίσθηση αυτοπεποίθησης και ασφάλειας που θα τους προσφέρει η ενασχόλησή τους.

Τα σημερινά παιδιά προτιμούν αντί για οποιαδήποτε δραστηριότητα εκτός σπιτιού να καταφεύγουν στα ηλεκτρονικά παιχνίδια, στο κινητό ή στο τάμπλετ, και δυστυχώς η καραντίνα ήρθε να εντείνει την επιλογή αυτή. Έρευνες έχουν δείξει ότι ο χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά και οι έφηβοι μπροστά από μια οθόνη, ξεπερνάει και τις ώρες που βρίσκονται στο σχολείο. Πώς μπορούμε να «ξεκολλήσουμε» ένα παιδί από μια οθόνη; ρωτήσαμε τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιάννη Θεοφάνους, του Fight Club Galatsi.
«Σύμφωνα με τους ειδικούς δεν αποδεικνύεται ότι τα μαχητικά αθλήματα κάνουν επιθετικά τα παιδιά, ίσα ίσα που δραστηριότητες όπως το kick boxing, muay thai, πάλη και άλλα είναι εξίσου επιλογές για διασκέδαση, παιχνίδι και κοινωνικοποίηση τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια. Εκείνο που διαφοροποιεί τα μαχητικά αθλήματα από τ’ άλλα αθλήματα είναι η πολυπλευρικότητά τους. Απαιτούν την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των ψυχικών, πνευματικών και σωματικών ικανοτήτων σε αρκετά υψηλό επίπεδο.»

Και ο κ. Θεοφάνους συνέχισε εξηγώντας μας πως «σκοπός της Φυσικής Αγωγής αποτελεί μέρος του ευρύτερου σκοπού της εκπαίδευσης που σύμφωνα με τον νόμο 1566/85 είναι “να συμβάλει στην ολόπλευρη αρμονική και ισόρροπη ανάπτυξη των διανοητικών, ψυχικών και σωματικών δυνάμεων των μαθητών, ώστε ανεξάρτητα από φύλο και καταγωγή, να έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν σε ολοκληρωμένες προσωπικότητες και να ζήσουν δημιουργικά”. Τον σκοπό αυτό υπηρετούν κατά τρόπο ολοκληρωμένο και τα μαχητικά αθλήματα που εκτός από τις συγκλονιστικές τεχνικές ενέργειες και το θέαμα που παρουσιάζουν βαθύτερο στόχο έχουν την τελειοποίηση της προσωπικότητας του ανθρώπου.»
Αντοχή, υπομονή, επιμονή, πειθαρχία, ειλικρίνεια, επιμέλεια, σεμνότητα και γενναιοδωρία είναι οι βασικές αρχές που αποκτούν οι αθλητές που ασχολούνται με τα μαχητικά αθλήματα. Με την σωστή καθοδήγηση του δασκάλου, οι πολεμικές τέχνες κάνουν το παιδί να αναπτύξει πνεύμα συνεργασίας με τους συναθλητές του, του δίνουν υγεία και αθλητικό σώμα, βγάζοντας τα από την καθιστική ζωή και τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει στην υγεία τους. Αμβλύνουν τις αισθήσεις του ώστε να έχει διαρκώς αίσθηση του περιβάλλοντος και να είναι περισσότερο ασφαλές, βελτιώνουν την ταχύτητα αντίδρασης, αντίληψη πρόθεσης, απόστασης, χρονισμού. Και τέλος αποκτά το παιδί την αίσθηση σεβασμού, αυτοεκτίμησης και αφοσίωσης.

Σας κεντρίσαμε το ενδιαφέρον; Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μαχητικά αθλήματα καλώντας στο 210.2915489 ή στέλνοντας email στο info@fightclubgalatsi.gr ή πληκτρολογώντας https://fightclubgalatsi.gr

Πήγαινε στην κορυφή